Pátek, 19 dubna, 2024
4 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceChomutovskoCHOMUTOV: Dobré listy komory pro 40 absolventů středních škol

CHOMUTOV: Dobré listy komory pro 40 absolventů středních škol

Již počtvrté ocenila Okresní hospodářská komora v Chomutově (OHK v Chomutově) odborné znalosti a dovednosti absolventů středních a středních odborných škol Dobrým listem komory. Tento prestižní dokument získali nejlepší žáci, čerství absolventi maturitních a učebních oborů.

Slavnostní akt proběhl v pátek 24. června 2022 prostorách kostela svaté Kateřiny v Chomutově za účasti ředitelky OHK v Chomutově Ivany Košanové, radní Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Jindry Zalabákové i dalších významných hostů, rodičů a zástupců z řad pedagogů.
Slova se při slavnostním zahájení za Ústecký kraj ujala radní Jindra Zalabáková. „Chtěla bych moc poděkovat všem aktérům, kteří Dobrý list komory uvedli v život. Jsem zde již druhým rokem a musím říct, že mám obrovskou radost, když vidím absolventy, kteří ve svém oboru něco dokázali. Mám také radost z toho, že jsou zde firmy, které pochopily, že je důležité zapojit se do vzdělávání,“ uvedla ve svém proslovu Zalabáková a dodala: „Chtěla bych všem oceněným absolventům popřát hodně úspěchů v osobním i profesním životě. Vraťte se nám do Ústeckého kraje, protože Ústecký kraj na vás čeká.
Dobrý list komory vypovídá o schopnostech pracovníka vstupujícího na trh práce, předává se vybraným studentům daného oboru, kterým komora ověřuje a potvrzuje znalosti absolventa maturitních či učebních oborů, neboť kritéria dobrého listu jsou velmi přísná a ne každý absolvent jich dosáhne. Letos bylo tímto prestižním dokumentem ohodnoceno 40 žáků.
Více informací o Dobrém listu komory naleznete na stránkách Okresní hospodářské komory v Chomutově.

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Mgr. Hana Šťástková

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU