Čtvrtek, 28 března, 2024
7.2 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoROUDNICE NAD LABEM: Policisté na Memoriál Air Show

ROUDNICE NAD LABEM: Policisté na Memoriál Air Show

Na jedné z největších letecko – společenských akcí, která proběhla o víkendu 25. a 26. června 2022 v areálu letiště v Roudnici nad Labem jste se mohli častěji setkat také s policisty. Nejenže na této dvoudenní akci zajišťovali dohled nad plynulostí a bezpečností silničního provozu, dohlíželi na dodržování veřejného pořádku a bezpečnosti, ale také poskytovali informační a poradenskou službu. Mnoho účastníků akce navštívilo jejich stánek, který nabízel informace k náborové kampani, různé preventivní a prezentační materiály.

Z řad účastníků byl zájem o podrobnější informace o policejní práci, možnostech uplatnění a podmínkách přijetí. Policisté zájemcům poskytli brožury a letáky přibližující uplatnění u Policie ČR, požadavky na přijetí, výsluhové nároky a další výhody tohoto povolání. Bližší informace k náboru nových policistů v Ústeckém kraji naleznete ZDE.

Účastníci akce se zde mohli rovněž dozvědět jak zabezpečit svůj byt před odjezdem na dovolenou, jak předcházet rizikovým situacím abychom se nestali obětí nepoctivců a podvodníků, informace o kyberkriminalitě a z dalších oblastí prevence kriminality. Vzhledem k tomu, že na středu 15. června připadl letos Evropský den proti vloupání, varování se týkalo i rizik spojených s vloupáním do obydlí.


Na místě bylo možno si prohlédnout také vozidlo a jeho vybavení určené pro prvosledové hlídky. Policisté pamatovali i na naše nejmenší, kteří si mohli zasoutěžit ve znalostech z oblasti bezpečnosti silničního provozu a získat za své úsilí drobný dáreček.

Pozitivním výsledkem je také skutečnost, že policisté na této významné akci v areálu letiště nemuseli řešit žádné protiprávní jednání či narušení veřejného pořádku.
Opačná situace byla na příjezdových komunikacích, kde mohli řidiči očekávat, že se setkají s policisty. I přesto tři osádky vozidel zaplatily pokutu za to, že během jízdy nepoužily bezpečnostní pásy. Na roudnické letiště se také vydal řidič, který usedl za volant vozidla s platným zákazem řízení všech motorových vozidel. Sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání si převzal ještě téhož dne.

Zdroj: www.policie.cz, nprap. Pavla Kofrová

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU