Sobota, 20 dubna, 2024
4.2 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ NAD LABEM: Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině navštívil vysoký komisař OSN...

ÚSTÍ NAD LABEM: Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině navštívil vysoký komisař OSN pro uprchlíky

V pondělí 27. června navštívil Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině v Ústí nad Labem (KACPU) vysoký komisař OSN pro uprchlíky Filippo Grandi. Centrem jej provedl hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller za účasti primátora Ústí nad Labem Petra Nedvědického a ředitele Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Romana Vyskočila.

Filippo Grandi se přijel do Ústeckého kraje seznámit s procesem přijímání a registrace ukrajinských uprchlíků prostřednictvím krajských asistenčních center. Systém pomoci uprchlíkům v ústeckém KACPU hodnotil velmi pozitivně. „Hodnotím to tu pěti hvězdičkami. Systém přijímání uprchlíků i následná lustrace dokumentů a zprostředkování ubytování je excelentní. Zajištěná je i zdravotnická pomoc, školy pro děti i všechny další dostupné potřebné služby,“ uvedl během návštěvy Filippo Grandi.
„Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky Filippa Grandiho jsem provedl po KACPU a vysvětlil mu registrační proces. On nám poděkoval za přístup k uprchlíkům prchajícím před válkou na Ukrajině. Ocenil pomoc Čechů, českého státu, státního aparátu a i všech dobrovolníků,“ vyjádřil se k návštěvě vysokého komisaře OSN hejtman Jan Schiller.
Filippo Grandi se narodil v Miláně v roce 1957. Vysokým komisařem OSN pro uprchlíky se stal v roce 2016. Humanitární práci a pomoci uprchlíkům se věnuje již 33 let. Sloužil v polních misích během mnoha velkých uprchlických a humanitárních krizí po celém světě. Působil na Blízkém východě, v Afghánistánu, Africe či Asii. 

Zdroj: www.kr-ustecky.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU