Sobota, 18 května, 2024
16.5 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTECKÝ KRAJ: Krajská zdravotní má další čtyři koordinátory zdravotní péče

ÚSTECKÝ KRAJ: Krajská zdravotní má další čtyři koordinátory zdravotní péče

Čtyři nové koordinátory zdravotní péče jmenoval generální ředitel Krajské zdravotní, a.s., MUDr. Petr Malý, MBA. Koordinátoři fungují jako poradní orgán náměstka pro řízení zdravotní péče. Jejich hlavním cílem je optimalizace péče napříč Krajskou zdravotní (KZ).

Novými koordinátory zdravotní péče se stali MUDr. Jana Dušánková, primářka Oddělení paliativní medicíny Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., (MNUL), MUDr. Jan Rejholec, primář Chirurgického oddělení Nemocnice Děčín, o.z., MUDr. Vladimír Hraboš, lékař Kardiologické kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem (FZS UJEP) a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z. (MNUL) a MUDr. Jan Schraml, Ph.D. přednosta Kliniky urologie a robotické chirurgie FZS UJEP a MNUL.

„Velmi mne těší, že lékaři, které jsme oslovili, přijali nabídku stát se koordinátory zdravotní péče v rámci své specializace. Jsem přesvědčen, že přispějí ke zkvalitnění a zefektivnění zdravotní péče o pacienty v Ústeckém kraji, což je samozřejmě naší prioritou. Naším cílem je dosáhnout optimalizace zdravotní péče i nákladů, které je na ni potřeba vynakládat,“ řekl při předání pověřovacích dekretů novým koordinátorům MUDr. Petr Malý, MBA, generální ředitel KZ.

„Úkolem koordinátorů zdravotní péče je především komunikace s partnery v jednotlivých nemocnicích naší společnosti. Těmi jsou zejména primáři konkrétních oborů a ředitelé odštěpných závodů, kteří vytvářejí generely, od nichž se následně odvíjí koncepce zdravotní péče, kterou mají nemocnice do budoucna poskytovat,“ doplnil MUDr. Jiří Laštůvka náměstek pro řízení zdravotní péče KZ.

„Velice si vážím převzatého postu a věřím, že z této pozice se nám podaří nejen efektivně rozvíjet paliativní péči ve všech nemocnicích KZ, ale že se bude rozvíjet i spolupráce s Ústeckým krajem s cílem vytvořit smysluplnou krajskou koncepci paliativní péče,“ uvedla po svém jmenování MUDr. Jana Dušánková.

„Chtěl bych poděkovat za důvěru vyjádřenou jmenováním do funkce koordinátora chirurgických oborů KZ. Mou představou je využít možností Krajské zdravotní ke zlepšení spolupráce všech operačních oborů napříč všemi nemocnicemi KZ ve prospěch našich pacientů,“ přiblížil své plány MUDr. Jan Rejholec.

„Děkuji za projevenou důvěru, kterou chápu také jako ocenění mé dosavadní odborné práce pro KZ. V této funkci bych chtěl i nadále smysluplně rozvíjet robotickou chirurgii v Krajské zdravotní a pokusit se zefektivnit a zracionalizovat urologickou péči v rámci KZ,“ okomentoval své jmenování MUDr. Jan Schraml, PhD.

„Velmi si vážím jmenování do funkce koordinátora klinických studií. Mým cílem bude jejich zpřístupnění všem oborům a nemocnicím v rámci Krajské zdravotní, které o práci na nich projeví zájem. Koordinace spolupráce klinických oborů a všech dalších zainteresovaných oddělení by mohlo v krátké době vést k celkovému zvýšení počtu klinických studií,“ řekl MUDr. Vladimír Hraboš.

Čtyři noví koordinátoři zdravotní péče KZ nyní doplňují dvanáct stávajících, které pro lékařské obory do funkce jmenoval generální ředitel KZ v minulých měsících. Jsou jimi MUDr. Filip Cihlář, Ph.D., přednosta Radiologické kliniky FZS UJEP a MNUL a další specialisté z pracovišť v ústecké nemocnici – MUDr. Tomáš Novotný, Ph.D., MBA, přednosta Ortopedické kliniky, MUDr. Josef Škola, EDIC, primář Kliniky anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny, MUDr. Jan Špička, MBA, primář Oddělení klinické biochemie, MUDr. Marcel Vančo, Ph.D., přednosta Gynekologicko-porodnické kliniky a MUDr. Jan Kordík, který působí jako internista v Nemocnici Teplice a také jako vedoucí Centra pro poruchy dýchání ve spánku v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. Dalšími koordinátory jsou MUDr. Jiří Stehlík, primář Gastroenterologického oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, MUDr. Renata Přibíková, primářka Dětského a dorostového oddělení Nemocnice Děčín, pro urgentní příjem MUDr. Eva Smržová z anesteziologicko-resuscitačního oddělení děčínské nemocnice, MUDr. Karel Sláma, Ph.D., přednosta Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FZS UJEP a MNUL, MUDr. Ivana Liehneová, Ph.D., přednostka Oční kliniky FZS UJEP a MNUL, a MUDr. Štěpánka Brušáková, MBA, primářka Neurologického oddělení ústecké Masarykovy nemocnice.

Zdroj: www.kzcr.eu

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU