Čtvrtek, 25 dubna, 2024
3.3 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTECKÝ KRAJ: Delegace navštívila Ostródu a zúčastnila se oslav bitvy u Grunwaldu

ÚSTECKÝ KRAJ: Delegace navštívila Ostródu a zúčastnila se oslav bitvy u Grunwaldu

Delegace Ústeckého kraje v čele s náměstkem hejtmana pro oblast cestovního ruchu Jiřím Řehákem a radním pro majetek a investice Tomášem Riegerem navštívila ve dnech 15. – 18. července partnerský okres Ostróda v Polsku.

Návštěva z Ústeckého kraje se nejprve setkala se starostou Andrzejem Wiczkowskim a dalšími členy Rady okresu Ostróda. Během úvodního setkání představili zástupci obou partnerů aktuální aktivity v oblastech vymezených partnerskou smlouvou. Projednány byly též konkrétní návrhy společných aktivit na nejbližší období, zejména v oblasti rozvoje cestovního ruchu, kultury a vzdělávání.
Krajští zástupci se také zúčastnili slavnostního ceremoniálu konaného při příležitosti výročí bitvy u Grünwaldu, kde proběhlo krátké setkání s maršálkem Varmijsko-mazurského vojvodství Gustawem Markem Brzezinem, který velmi ocenil rozvoj spolupráce regionálních aktérů.
Další den byly delegaci Ústeckého kraje představeny rozvojové projekty v oblasti infrastruktury pro rozvoj cestovního ruchu a související marketingové aktivity. Oba partneři dále představili opatření směřující k oživení rozvoje cestovního ruchu, který je stále jedním z nejpostiženějších hospodářských odvětví.

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Bc. Vít Hnízdil

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU