Pátek, 29 března, 2024
7.8 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyTiskové zprávyMilostivé léto se vrací

Milostivé léto se vrací

Milostivé léto zažívá návrat. Znovu pomůže věřitelům a dlužníkům splatit dluhy, které jim mnohonásobně narostly vlivem nesmyslně vysokých úroků. Novela zákona umožní zaplatit dlužníkům pouze jistinu (původní dluh) a administrativní poplatek exekutorovi. Nepropásněte druhou šanci, která může být již poslední.

Tzv. babí léto bude mít pro oddlužení podobné podmínky jako milostivé léto. Bude trvat tři měsíce a začne od 1. 9. a skončí 30. 11. 2022. Dlužníci mohou ukončit své exekuce pouze u veřejnoprávních věřitelů, pokud se k novele zákona opět dobrovolně nepřidají některé soukromé subjekty.

V průběhu prvního milostivého léta se podařilo smazat veškeré dluhy 15 tisícům lidí. Exekutorská komora České republiky zhodnotila tento výsledek neúspěšně, protože se zaměřuje pouze na ztrátu v hodnotě 1,5 miliardy korun, kterou utrpěla státní kasa. V tomto případě je ale nutné upozornit, že do rozpočtu přiteklo 390 milionů korun z jistin, které by tam jinak patrně nikdy nedoputovaly.

„Charita s interpretací exekutorské komory nesouhlasí. Jsme přesvědčení, že oddlužení u každého jednotlivce, je velký úspěch. Šanci na návrat do běžného života nelze přepočítávat jako ztrátu pro rozpočet. Opakování milostivého léta v Charitě velmi vítáme,“ vysvětluje manažerka pro advokační činnost, Iva Kuchyňková.

Postupně pro vás připravíme podrobné a aktualizované informace související s milostivým létem II.

Pokud potřebujete poradit již nyní, můžete se obrátit na některou z našich dluhových poraden rozmístěných napříč celým Českem.

Zdroj: www.charita.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU