Čtvrtek, 25 dubna, 2024
7.1 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyTiskové zprávyKAMENICKÝ ŠENOV: Proběhne Světový den strážců přírody

KAMENICKÝ ŠENOV: Proběhne Světový den strážců přírody

31. červenec slouží každoročně k uctění památky strážců přírody z celého světa, kteří za uplynulý rok položili své životy ve službě v rámci ochrany přírody. Jedná se o celosvětovou akci mezinárodní organizace International Ranger Federation, jejímž členem je mimo jiné European Ranger Federation a naše ASP ČR.

V České republice máme to štěstí, že výkon stráže přírody narozdíl od situace v některých jiných zemích nepředstavuje nebezpečí života, strážci mají přístup ke kvalitní zdravotní péči i k pitné vodě. Ani tak ale není stráž přírody vždy veselá, zejména při pozorování důsledků činností některých lidí, kteří na přírodu neberou ohled nebo si neuvědomují vlivy svých aktivit. Abychom veřejnost informovali o existenci stráže přírody a jejích činnostech u nási ve světě, pořádáme jako strážci přírody akce pro veřejnost. Rádi se na nich s vámi potkáme a s možností si popovídat naživo.

Asociace strážců přírody ČR (ASP ČR) srdečně zve na 11. ročník Světového dne strážců přírody (World Ranger Day), který se bude konat v sobotu 30. července 2022 od 10:00 do 16:00 hodin u národní přírodní památky Panská skála na Práchni (Kamenický Šenov) v CHKO České středohoří. Akce se ve spolupráci s Městem Kamenický Šenov a Městem Benešov nad Ploučnicí pořádá pro širokou veřejnost a jejím cílem je také ukázat na potřebu ochrany přírody, seznámit zájemce s prací strážců v národních parcích, chráněných krajinných oblastech, ale i s prací strážců, kteří byli ustaveni mimo NP a CHKO jednotlivými krajskými úřady. Pro děti budou připravené hry a soutěže. Mezi tradiční účastníky patří strážci z NP České Švýcarsko, z CHKO České středohoří, CHKO Labské pískovce, CHKO Jizerské hory, z Libereckého kraje, z Ústeckého kraje, ze Středočeského kraje a AOPK ČR.

Zdroj: www.enviweb.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU