Čtvrtek, 28 března, 2024
6.9 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceDěčínskoDĚČÍN: Festival pouličního divadla 9. – 10. září 2022 nabídne bohatý program

DĚČÍN: Festival pouličního divadla 9. – 10. září 2022 nabídne bohatý program

Opět po roce se druhý zářijový víkend vrací do Křížové ulice Festival pouličního divadla. Jeho 11. ročník se bude konat v pátek 9.září a v sobotu 10. září. Program je pestrý, vybrat si můžete cirkus, pohádky, koncert, divadlo a další. Vstupné je zdarma. 

Program

Pátek 9. 9. 2022

18:00                     Iva + Tom, anglický set

19:00                     Už zase miluju, (Míša Dolinová a Sandra Pogodová)
Šou jednoho pianisty a dvou náruživých múz.
Máme tu dvě herečky. Herečky, které zpívají. Zpěvačky, které hrají? V čem jsou lepší? Rozhodně v tom, jak poradit dalšímu. Muži, umělci, pianistovi, skladateli. Poradit? To ženy umí nejlépe. Ale běda, když je neposlechneš. Navíc když to jsou múzy.

20:30                     Vojtaano – koncert, Pop, Hip-Hop, Stand-up comedy, Blues, Komedie, Reggae, Show.  Originál, provokatér. Ve své tvorbě sází hlavně na ostrý jazyk bez zábran a na svůj osobitý humor. Odvážnější než Kapitán Demo, takže, ač skládá pecky, v rádiích je nečekejte, jeho texty by v nich neprošly.

Sobota 10. 9. 2022

14:00                     Honza pták (Damúza) – pohádka
Byl jednou jeden Honza. Honza byl pták. Na jednoho ptáka docela velký příběh. Loutková pohádka o tom, kam až můžete dojít, když neumíte lítat. Dva vypravěči, jedna loutka, vozembouch a něco jako flašinet. Inscenace vznikla jako semestrální práce studentů Katedry alternativního a loutkového divadla DAMU v Praze.
Pro děti od 6 let a jejich rodiče. Délka představení: 35 minut

14:30                     Iva + Tom – odpolední set

15:00                     Neviditelný cirkus (Teatro Piccolino) – představení nejen pro děti

Tři herci, jedna manéž a vaše představivost. Klasická „bílá“ pantomima a humor jsou součástí každého dobrého cirkusového představení. Čistá pantomima rozproudí fantazii diváků. Na malém jevišti Vám představíme krocení divé zvěře, všeliké nevídané akrobatické i žonglérské kousky jako v opravdovém cirkuse. Účinkují: Štefan Capko, Anna Kukuczková

15:50                    Iva + Tom – odpolední set
15:50                    souběžně začíná workshop Žonglování – Teatro Piccolino

16:30                     Dva Kašpaři (divadlo Bořivoj) – představení nejen pro děti

Loutkový hrdina Kašpar(ek) představuje tradici i současnost. Tradici proto, že vycházíme z tradičních komických figur loutkového divadla, jako je např. Pulcinella (Itálie), Petruška (Rusko) nebo Punch a Punch (Angliie). Náš Kašpárek má v Čechách tradici spíše marionetové loutky, ale kdysi to byl také maňas. Komedie staví před našeho hrdinu různé situace, ve kterých si svým „selským rozumem“ musí poradit. Základními tématy pro nás jsou přátelství, láska a jídlo. Nikdo asi nebude na pochybách, že jde především Ozábavu, ale nikoli lacinou. Tato témata jsou blízká všem lidem. Dětem i dospělým. Krátké, připravené skeče se dají obměňovat, přehazovat, hrát samostatně, ale také spojit v celé delší představení. Skeče jsme propojily s klaunskou stylizací, která umožňuje též volně improvizovat. Významnou součástí je komunikace s diváky, kdy i loutky reagují na reakce diváků. Dochází tak k volné improvizaci, která však neztrácí tvar.

17:15                     Vibes – koncert
Pár kamarádů v čajovně zjistilo, že se jim spolu dobře hraje. Slovo dalo slovo, pronajali si zkušebnu a tak vznikla první formace s Mílou (basa), Kalim (bicí), Tomíkem (kytara, zpěv) a Bórou (trumpeta). Chvíli hráli, ale bylo jim to málo, takže brzy přibyl Matěj (kytara, zpěv), Týnka (trombon) a Markétka (saxofon). V této sestavě se zatím tvoří a hraje. Jsme parta kamarádů, kteří se rádi schází nejen kvůli hudbě, ale i kvůli dobré náladě. A ačkoliv jsme teprve v začátcích, naše hudba má už teď pozitivní vibrace. To musíte vidět na vlastní oči.

18:00                     Bold & Bald: Robo Erectus – představení nejen pro děti

JSEM ROBOT
Nekouřím, nepiju, nestárnu, nevyžaduji pozornost, nemám city. Jsem robot. A nukleární bomba mi změnila život… Je ticho. Všude jen prach, trosky a holá krajina. Okolí nejeví žádné známky života. V továrně na roboty jsou dva poslední přeživší. Čeká je dlouhá cesta. Bez emocí. Bez cíle. Bez pomoci. Cesta do světa, ve kterém ještě nebyli.
Cesta plná objevování, poznávání… a přemýšlení. Kam se vydat, když není kdo by jim ukázal směr? Na tuto a další otázky odpoví autorské pohybové představení Lukáše Šimona a Antona Eliaše.

19:00               Vibes – koncert

19:30               Vysoké snění (V.O.S.A) – večerní akrobatické představení Vysoké Snění

Unikátní pouliční představení za doprovodu živé hudby, dechberoucích samohybů a zvuků velkoměsta. Vysoká akrobacie, prvky žonglování, pantomima a obrazovost…
…sen o létajících strojích, sen středozemce o moři, trošku bizarní postavy na speciálních hybostrojích rozehrávají řadu drobných příběhů o mezilidských vztazích. Jsou trvale v pohybu, jako jednotlivé atomy vytvářejí molekuly mikropříběhu o lidské touze…

Vysoké snění je při každém představení unikátem – je to představení bez repríz, ale s nespočtem premiér. Pracuje stylem site-specific na každém místě, kde se odehrává. Jak potvrdilo publikum v mnoha evropských i světových městech, V.O.S.A. Theatre vytváří z ulice jedno velké jeviště, spontánně zapojuje balkony, kandelábry, ale hlavně diváky. Divákům umožňuje poznat město z nové perspektivy.
Fantaskní výjevy a překvapivé vztahy rozehrávají úsměvy náhodných kolemjdoucích na překvapujících místech. V představení je použito šest zcela originálních strojů, které vycházejí z principů jízdních kol a velocipedů. Na technologické přípravě strojů se mimo jiné podílel i Josef Zimovčák, který na svém velocipedu objel doslova celý svět. Vznikly tak stroje, které mají vůbec největší vyplétaná kola v Evropě.

20:30               ANIBY NEŘEKLA, hudebně divadelní kapela o dvou a více členech
ANNA POLÍVKOVÁ tentokrát pod pseudonymem Anna Poli, stále překvapená svým novým zájmem – zpěvem a JAKUB XAVIER BARO alias Iby Pop vám představují své originální písně, které nazývají POPŮVKY.
Anna Poli stále hledá svou identitu coby zpěvačka. Už přestala dělat Zagorku a na koncertě pravděpodobně opravdu vystoupí a zazpívá, což by ještě nedávno ani neřekla.
Kytarista a zpěvák Iby Pop se samozřejmě nezdráhá a občas ji zastíní svým profesionálním zpěvem.
Jelikož si je Anna Poli vědoma svých nedostatků pěveckých, doplňuje svůj projev tancem, pantomimou, herectvím i roztodivnými kostýmy, čímž se vám dostane opravdu kompletního kulturního vyžití.
Navíc čas od času se můžete těšit na další skvělé hosty muzikanty. Roli violoncellového melodického kontrabasisty výtečně zastoupí František Kroupa, rytmus našemu duu dodá DUDU MORAIS na perkuse, harmoniemi piana vás okouzlí moravský multi-instrumentalista KAREL ŠTULO, DJ MIKULÁŠ podpoří svou magickou škálou zvuků a beaty všech druhů.
Seskupení vzniklo v roce 2OO9 první písní “Ment to move” od té doby vznikaly další a další a postupně krystalizoval i způsob jejich přednesu. V současné době jsou koncerty hudebně-dramatickou komedií, která se s každým představením dále vyvíjí. Anna jako zpěvačka získává stále větší sebevědomí, ale divadelní projev je její nedílnou součástí a propojení těchto dvou dovedností je uhrančivé. Na své si přijdou milovníci hudby i divadla.

Zdroj: www.mmdecin.cz, Barbora Strašnovová

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU