Středa, 8 května, 2024
8.5 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ NA LABEM: 12. ročník Mattoni 1/2 Maratonu

ÚSTÍ NA LABEM: 12. ročník Mattoni 1/2 Maratonu

V sobotu 17. září 2022 proběhne již 12. ročník Mattoni 1/2 Maratonu Ústí nad Labem. Na startu se potká přes 3 000 běžců z Česka a ze zahraničí. Hlavní závod začíná v 15 hodin na Mírovém náměstí. Ve stejný den v 11 hodin začíná dm rodinný běh, který láká ke startu celé rodiny. Trasu v délce 3 km zvládnou i úplní začátečníci, děti na odrážedlech a aktivní senioři. Na žádném jiném závodě nezažijete běh chemičkou, po cyklostezce podél Labe a centrem města.

Kromě hlavního závodu a dm rodinného běhu startuje i 2Run a štafetový běh. Vysokoškoláci a jejich profesoři okusí Běh o pohár rektora UJEP (Univerzita Jana Evangelisty Purkyně). Tradiční součást sportovního svátku v Ústí nad Labem je Spolchemie Český pohár v para cyklistice. Účastníci odstartují 2 hodiny před začátkem hlavního závodu Mattoni 1/2 Maratonu Ústí nad Labem, tedy ve 13 hodin. Všichni zúčastnění handbikeři a tryciklisti okusí téměř identickou atmosféru jako běžci na půlmaratonské trati.

Mattoni 1/2 Maraton Ústí nad Labem vyniká rychlou tratí, jedinečnými scenériemi a přátelskou atmosférou. Pro běžce je připraveno i tradiční Running Expo. Již od středy si budou moci přihlášení účastníci v Praze vyzvednout trička a startovní čísla, nebo třeba dokoupit potřebné běžecké vybavení. V pátek a sobotu se Expo přesune do Kulturního Domu v Ústí nad Labem.

Pokud ještě nemáte registraci, tak dlouho neváhejte. Poslední volná startovní místa jsou k dispozici na www.runczech.cz.


Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Ing. Martin Volf

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU