Čtvrtek, 2 května, 2024
16.7 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ NAD LABEM: Memorandum mezi Ústeckým krajem a Ústím nad Labem podepsáno

ÚSTÍ NAD LABEM: Memorandum mezi Ústeckým krajem a Ústím nad Labem podepsáno

Ústecký kraj podepsal memorandum o spolupráci se statutárním městem Ústí nad Labem, na základě kterého by Obchodní akademie a jazyková škola v centru Ústí nad Labem mohla získat objekt sousední tzv. zelené školy. Přesunula by se tam výuka, která probíhá na Střekově. Za Ústecký kraj podepsal memorandum hejtman Jan Schiller, signatářem za město Ústí nad Labem byl primátor Petr Nedvědický.

Memorandem se obě strany zavazují ke spolupráci při směně nemovitých věcí ve prospěch Obchodní akademie a jazykové školy v Ústí nad Labem. Akademie využívá v současné době budovu v Pařížské ulici a na Střekově. V jejím sousedství v Pařížské ulici se nachází tzv. zelená škola, kterou nyní vlastní Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Město na ni má však předkupní právo. Objekt by pak s Ústeckým krajem vyměnilo za budovu na Střekově. 
Cílem směny je především zkvalitnění výuky na střední škole, jejímž zřizovatelem je Ústecký kraj. Memorandum bylo schváleno Zastupitelstvem Ústeckého kraje dne 5. září 2022.

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Mgr. Hana Šťástková

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU