Neděle, 5 května, 2024
13.7 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoDen české státnosti se slavil i v Drážďanech

Den české státnosti se slavil i v Drážďanech

V Drážďanech se uskutečnila slavnostní recepce u příležitosti Dni české státnosti. Pořádal ji Generální konzulát ČR v Drážďanech ve spolupráci s Ústeckým krajem. Akce se zúčastnili představitelé německých a českých orgánů státní správy i samosprávy, podnikatelské sféry, mezinárodních organizací a další významní hosté.

Všechny hosty osobně přivítali generální konzulka ČR v Drážďanech Markéta Meissnerová a hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller. „Den české státnosti je jedním s nejvýznamnějších českých svátků. Je připomínkou naší mnohaleté tradice. Svatý Václav se stal ochráncem českého národa a symbolem svébytnosti i národní identity. Byl to ale stále jen člověk z masa a kostí, který řešil podobné problémy jako my,“ řekl v úvodu hejtman Jan Schiller, který ve své řeči vyzdvihl také dobré sousedské česko-německé vztahy.
Na recepci byly prezentovány regionální potraviny Ústeckého kraje i ústecký region. Na přípravě občerstvení z regionálních produktů se podíleli žáci z Hotelové školy v Teplicích. Hosté ochutnali také víno z Vinařství sv. Tomáše v Malých Žernosekách či Hazmburský mošt. O hudební doprovod se postarala teplická konzervatoř, která zahrála také českou i německou státní hymnu. 


Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Mgr. Hana Šťástková

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU