Čtvrtek, 25 dubna, 2024
4.4 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceTeplickoTEPLICE: Obchodní akademie oslavila 100 let

TEPLICE: Obchodní akademie oslavila 100 let

Obchodní akademie v Teplicích, která je součástí zdejší Hotelové školy, Obchodní akademie a Střední průmyslové školy, slaví v těchto dnech krásné kulaté výročí 100 let od svého založení. Škola byla založena v roce 1922 jako první česká obchodní akademie na severu Čech. Mezi její nejvýznamnější absolventy patří generálporučík František Fajtl, který za druhé světové války bojoval v Británii v řadách Royal Air Force.

„Gratuluji Obchodní akademii k tomuto kulatému výročí. Školu netvoří pouze budovy, ale především její žáci a pedagogové. Proto bych právě jim chtěl popřát, aby si oslavy užili. Vaše škola patří mezi ty nejlepší školy našeho regionu, má bohatou historii, díky vám i skvělou budoucnost a navíc je krásnou dominantou Teplic,” popřál k výročí 100 let škole hejtman Jan Schiller.

Mezi významnými hosty nechyběly ani krajská radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková spolu s předsedkyní krajského výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zdenkou Vachkovou.

Bohatý program v rámci jubilejních oslav, který si připravili pedagogové i žáci školy, je určený nejen pro bývalé absolventy a pedagogy, ale rovněž pro širokou veřejnost. Dnes a v sobotu 1. října můžete školu navštívit s celou rodinou, prohlédnout si tematicky zdobené třídy a vystoupit na věž, ze které je výhled do širokého okolí Teplicka – více informací na webu školy: https://www.sostp.cz.


Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Ing. Martin Volf

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU