Neděle, 19 května, 2024
12.7 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceDěčínskoDĚČÍN: U via ferraty vznikne místo pro přecházení

DĚČÍN: U via ferraty vznikne místo pro přecházení

Na Labském nábřeží vznikne nové místo pro přecházení. Město ho tu nechá zřídit kvůli větší bezpečnosti chodců, kteří se v této lokalitě pohybují. Via ferrata je vyhledávaným turistickým cílem, místo pro přecházení proto bude přímo u ní.

„Vyhovíme tak podnětu od místních obyvatel. Na Labském nábřeží je silný provoz a zejména v turistické sezoně se u via ferraty pohybuje spousta lidí. Jejich bezpečnost je pro nás prioritou,“ vysvětluje primátor města Jiří Anděl.
Projekt je již hotový, svůj souhlas přidala také Policie České republiky. Práce začnou 24. října a potrvají do 11. prosince letošního roku. Během prací musí chodci i řidiči počítat s omezením. Průchozí bude vždy chodník pouze po jedné straně, zatímco druhý bude uzavřen. Místo pro přecházení je totiž nutné na oba chodníky napojit. V době prací dojde také k zúžení jízdních pruhů s tím, že bude zachován průjezd v minimální šíři 5,5 metrů.
Místo pro přecházení není klasický přechod. Na silnici nebude namalovaná „zebra“, nebude zde ani osvětlení.
Podnět na jeho zřízení vzešel od lidí při projednávání plánované revitalizace Labského nábřeží. Ta bude pravděpodobně trvat několik let, město se proto rozhodlo místo pro přecházení zřídit kvůli bezpečnosti již nyní.

Zdroj: www.mmdecin.cz, Luděk Stínil

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU