Pondělí, 20 května, 2024
13.6 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ N.L.: Inovační centrum Ústeckého kraje hostilo 12. ročník konference Energetické fórum...

ÚSTÍ N.L.: Inovační centrum Ústeckého kraje hostilo 12. ročník konference Energetické fórum Ústeckého kraje

V Inovačním centru Ústeckého kraje se 10. listopadu 2022 konal 12. ročník konference Energetické fórum Ústeckého kraje. Krajská diskusní fóra, z nichž právě to energetické je fórem nejstarším, jsou unikátním projektem kraje sloužícím jako diskusní platforma nad různými aktuálními tématy pro veřejnou samosprávu, zájmové organizace i odbornou veřejnost.

Tisková zpráva ze dne 10. listopadu 2022

Mottem letošního Energetického fóra Ústeckého kraje byla „Energetická bezpečnost a dostupnost – věc veřejná“. Fórum otevřelo mnoho aktuálních otázek souvisejících s energetikou, jejím směřováním, transformací i výhledem do budoucna. Fóra se zúčastnili odborníci ze sféry energetiky a průmyslu, představitelé samospráv i ústředních orgánů státní správy.

Fórum zahájil hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller. „Jednou ze současných priorit nás všech je pomoci posílit energetickou a surovinovou bezpečnost celé Evropy, a tím zastavit rostoucí ceny energií. To znamená, co nejrychleji umožnit širší využívání obnovitelných zdrojů energie, usnadnit transparentní čerpání dotačních titulů, posílit interakci orgánů veřejné správy, podniků i vzdělávacích institucí, zaměřit se na vědu, výzkum, vývoj a také podpořit přeshraniční spojení evropských energetických, chemických a dopravních uzlů. Ústecký kraj je jednoznačně jedním z nich,“ pronesl hejtman Jan Schiller při svém úvodním slovu. 

Konference byla rozdělena do čtyř bloků. První blok se věnoval energetické bezpečnosti v České republice a Evropské unii. Hlavním bodem druhého bloku bylo uhlí a energetické využití krajiny po ukončení těžby hnědého uhlí. Třetí blok byl zaměřený na aktuální stav výstavby EVO Komořany a výstavbu hlubinného úložiště v ČR. Poslední blok otevřel v závěru konference otázku multifunkčních energetických center v regionu.

Pořadatelem fóra byl Ústecký kraj, odborným a organizačním garantem konference byla tradičně Okresní hospodářská komora Most.

Zdroj: www.kr-ustecky.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU