Středa, 8 května, 2024
15 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ N. L.: Vandal poškodil zaparkované vozidlo

ÚSTÍ N. L.: Vandal poškodil zaparkované vozidlo

Vandal si zchladil žáhu na autě; Opilec boural; Krádež věcí z bytu 

Vandal si zchladil žáhu na autě
Střekovští policisté pátrají po pachateli, který v průběhu noci z 25.-26.11. v ulici Puškinova poškodil zaparkované vozidlo Škoda Kodiaq. Nezjištěným předmětem způsobil na karoserii vozidla několik vrypů. Způsobená škoda na vozidle se pohybuje kolem 20 tisíc korun.

Opilec boural
V sobotu 26.11. krátce po deváté hodině večer 38letý řidič s nákladním vozidlem Citroen Jumpy Spacetourer jel od ulici Stavbařů, kdy se v místech křižovatky s ulicí Mezní rozhodl otáčet. Při tomto manévru narazil do zaparkovaného vozidla Škoda Octavia. Řidič na místě nehody nezůstal a odjel. Po hodině se ovšem na místo vrátil a policistům se přihlásil. Uvedl, že si není vědom, že by něco poškodil a že nechal řidiči za stěračem vizitku. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní s výsledkem 2,1 promile. Lékařské vyšetření odmítl. Policisté následně zjistili, že má řidič rovněž vystavenou platnou blokaci řidičského oprávnění.

Krádež věcí z bytu
Trmičtí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 27letému muž i z trestného činu Porušování domovní svobody, Krádeže a Neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podezřelý v polovině měsíce listopadu v době od druhé do šesté hodiny ranní vnikl přes neuzavřené balkónové dveře do bytu v ulici Textilní. Z bytu následně odcizil dva mobilní telefony, notebook a peněženku s finanční hotovostí a doklady. Svým jednáním majiteli způsobil škodu kolem 20 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost odsouzen, tak mu v současné době za uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.

Ústí nad Labem 28. listopadu 2022
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

Zdroj: http://www.policie.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU