Pondělí, 6 května, 2024
11.9 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ N. L.: Ústečtí chirurgové přednášeli v Japonsku

ÚSTÍ N. L.: Ústečtí chirurgové přednášeli v Japonsku

Česko-japonské chirurgické sympozium zaštítěné International College of Surgeons se uskutečnilo ve dnech 20. až 27. listopadu 2022 v Japonsku. Sympozium se konalo po tříleté přestávce zapříčiněné pandemií onemocnění COVID-19. Za Chirurgické oddělení Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., se ho zúčastnili primář oddělení MUDr. Martin Sauer a MUDr. Otto Johanides.

Sympozium bylo součástí kongresu Japonské chirurgické asociace, které se účastnilo celkově více než čtyři tisíce chirurgů. Účast špiček oboru z předních japonských univerzitních nemocnic zajistilo vysokou odbornou úroveň. Odborná sdělení prezentována primářem MUDr. Martinem Sauerem a MUDr. Ottou Johanidesem se týkala zkušeností s chirurgií aneuryzmatu aorty s robotickou chirurgií.

„Atmosféra byla více než přátelská a při všech setkáních se hovořilo o medicinských i společenských tématech. Nejvíce japonské kolegy zajímala chirurgie prsu, onkochirurgie a z ní nejvíce kolorektální chirurgie s akcentací na chirurgii robotickou. Od japonských kolegů jsme získali nové zkušenosti a navázali kontakty pro další spolupráci,“ pochvaluje si primář MUDr. Martin Sauer.

V příštím roce se uskuteční sympozia rozšířená o účast kolegů z USA, která by měla proběhnout v Pardubicích, v Uherském Hradišti a ve slovenské Bratislavě. Masarykova nemocnice hostila japonské kolegy v rámci 22. Česko-japonského sympozia v roce 2015 na Větruši.

Zdroj: info@kzcr.eu

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU