Pátek, 19 dubna, 2024
4.7 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTECKÝ KRAJ: Staň se hasičem Ústeckého kraje!

ÚSTECKÝ KRAJ: Staň se hasičem Ústeckého kraje!

Potřebuješ k životu, aby ti práce dávala hlubší smysl a byla tvým celoživotním posláním spojeným s touhou pomáhat ostatním? Chceš zachraňovat životy, chránit majetek a také být součástí skvělého týmu? Hasičský záchranný sbor (HZS) Ústeckého kraje hledá vážné zájemce o toto prestižní zaměstnání. Pojďme – spolu s plk. Mgr. Martinem Laníčkem, náměstkem ředitele HZS Ústeckého kraje pro úsek IZS a OPŘ a zástupcem ředitele HZS Ústeckého kraje – najít ty nejlepší budoucí hasiče, co říkáte?

Co máte vy a jiní ne – čím zájemce o novou práci zaujmete?
Nepochybně nabízíme možnost atraktivního a do jisté míry i „akčního“ povolání pro toho, kdo se nebojí vlastního nasazení do vypjatých situací a je ochoten pomáhat druhým. Zároveň také nabízíme povolání, které má dlouhodobě vysokou společenskou prestiž!

Specifikoval byste profil ideálního budoucího hasiče?
Měl by to být sebevědomý člověk s dobrou fyzickou kondicí a ochotou učit se nové věci od starších zkušenějších kolegů. Zároveň by měl být schopen upozadit své vlastní emoce a pracovat jako součást celku, kde je potřeba respektovat nadřízené, tak aby bylo vždy dosaženo požadovaného výsledku.

Mnozí z nás si mohou myslet, že na toto zaměstnání nemají třeba fyzickou kondičku, že by nezvládli mnohdy extrémní podmínky… Pochybují o sobě a přitom by nemuseli?
Vždy je dobré to zkusit. Každého zájemce o práci u nás samozřejmě z hlediska jeho fyzické kondice prověříme a případně mu doporučíme, kde a jak „přidat“. Na kondičce se dá určitě dlouhodobě pracovat. Jak to v životě často bývá, věci se samy o sobě nepřihodí. Konec konců naši příslušníci mají každou směnu vyčleněn čas právě pro fyzickou přípravu.

Je doba taková, že i za kratší pracovní úvazky budete vděčni?
Jednoznačně preferujeme dlouhodobější trvání služebního poměru. Je třeba si totiž uvědomit, že vycvičit kvalitního profesionálního hasiče
trvá několik let a je to vlastně nemalá investice, která by se měla naší společnosti do jisté míry vrátit.

Které konkrétní pozice a v jakých jednotkách HZS je potřeba obsadit?
Jedná se nám především o pozice tzv. „výjezdových“ hasičů, tedy těch v přímém výkonu služby na stanicích v rámci celého HZS Ústeckého kraje. Zároveň však hledáme i nové kolegyně či kolegy na specifické pozice na krajském operačním a informačním středisku či na jiných pracovních pozicích např. v oblasti požární prevence staveb.

Požár v Českosaském Švýcarsku ukázal neoddiskutovatelnou potřebnost hasičů bojujících s živlem v kritických podmínkách. Zaznamenal jste od té doby pozitivní ohlasy spojené s nárůstem zájemců o toto povolání?
Na naší činnost zažívám různé ohlasy, i v souvislosti s požárem národního parku. Jsme lidé různí, ale řekl bych, že pozitiva jednoznačně převažují. Bohužel bych však neřekl, že se to projevuje nárůstem zájmu o naše povolání. Celá problematika trhu práce v našem regionu je asi složitější a je podmíněna jistě i mnoha dalšími faktory jako je např. nabídka pracovních možností v sousedním Sasku apod.

Jak vás můžeme kontaktovat?
Každý, kdo by se rozhodl spojit svoje síly s týmem hasičů, ať se to týká pozic výjezdových či tzv. „kancelářských“, se může obrátit na personální oddělení Krajského ředitelství HZS Ústeckého kraje, resp. na vedoucí oddělení personálního a PaM plk. Ing. Terezu Burianovou (tel. 950 430 150, tereza.burianova@ulk.izscr.cz). Kontaktní telefony a e-mail naleznete také na webu HZS Ústeckého kraje. Na stránkách jsou také pod záložkou „Kariéra“ stručně uvedena specifika služebního poměru a podmínky přijetí do služebního či pracovního poměru. Jaké konkrétní pozice jsou u sboru volné, uchazeč nalezne pod odkazem http://aplikace.mvcr.cz/sluzebni-mista, nebo se obrátí přímo na vedoucí oddělení personálního a PaM, případně na personalistky HZS Ústeckého kraje www.hzscr.cz/clanek/hzs-usteckeho-kraje.

Autor, zdroj: redakce Uličník, foto: HZS Ústeckého kraje

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU