Pátek, 3 května, 2024
13.4 C
Ústí nad Labem
DomůSportNový šéf litoměřického hokeje Fišera: "Chce to trpělivost a víru ve vlastním...

Nový šéf litoměřického hokeje Fišera: “Chce to trpělivost a víru ve vlastním rozhodnutí”

Litoměřice – Uličník vám přináší rozhovor s nově zvoleným předsedou HC Stadion Litoměřice Janem Fišerou, který nastínil své vize a plány v předsednické funkci.

V klubu nejste žádný nováček, je toto završení dráhy ve Stadionu?
Je pravda, že v klubu se na funkcionářské úrovni pohybuji už téměř dvacet let, tak snad nejsem úplný nováček. V rámci klubu už výše
dosáhnout nemůžu a jsem rád, že jsem důvěru dostal a mohu i nadále pomáhat rozvíjet hokej v rodném městě.

Dostal jste při vstupu do nové funkce “dobré rady” například od pana Tvrzníka?
Jak s panem Tvrzníkem, tak s panem Sadilem jsme tuto možnost dlouho probírali, navíc jsme spolu spoustu let spolupracovali a rad či zkušeností jsem díky nim získal nespočet. Mám ale samozřejmě i vlastní plány, které budu chtít realizovat a dále rozvíjet.

Co přesně obnáší být předsedou oddílu v Litoměřicích?
Velkou část agendy jsem měl pod sebou už v minulých letech, teď je to hlavně o nárůstu odpovědnosti a pravomocí. Větší starost o financování, více jednání na různých úrovních, to vše s tím souvisí.

Jak vnímáte fungování klubu v současnosti?
Vždy je co zlepšovat, ale musím říct, že za poslední roky se nám podařilo práci v klubu zkvalitnit, což je znát i na neustále vysokém zájmu dětí a rodičů o zapojení do přípravky. To je v rámci dětí priorita – připravovat kvalitní tréninkový proces, který bude děti i nadále přitahovat k hokeji.

Je něco, co budete chtít zlepšit?
Stále jsou vidět nedostatky, které bude třeba odstranit, abychom se výchově dětí věnovali v souladu s klubovou filozofií. U každé změny trvá
několik let, než se její vliv projeví, proto je třeba mít trpělivost a věřit svým rozhodnutím.

Jak se zatím vyvíjí z vašeho pohledu sezóna pro litoměřické barvy?
Začněme u áčka mužů… S áčkem chceme dosáhnout účasti v play-off a zde vydržet déle než v minulé sezoně.

A co mládežnické celky?
U dětí a mládeže nejsou ty výsledky na prvním místě, ale určitě mě mrzí, že se juniorům nepodařilo dosáhnout na postup do nadstavbové skupiny. Dorostencům se to sice podařilo, ale dosavadní průběh nadstavby naznačuje, že je v boji o první místo a postup do další části čeká ještě hodně práce a už to nemají jen ve svých rukách.

Máte dostatek těch nejmenších?
Je něco, co vnímáte jako potíž u mládeže? Jsem rád, že i letos máme početnou přípravku, ve starších věkových kategoriích se potýkáme s odchody hráčů do klubů s vyšší soutěží, což je ale logické a jedná se o každoroční problém. I tak jsme schopni obsazovat všechny věkové kategorie, nemusíme je spojovat do dvouročníkových týmů a můžeme soutěže pro děti udržet na vysoké úrovni. To chci zajistit i do budoucna.

Autor: Šlája

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU