Pátek, 17 května, 2024
16 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyTiskové zprávyÚSTÍ/TEPLICE: Tým ústeckých chirurgů operuje v Teplicích. Důvodem je rekonstrukce sálového provozu...

ÚSTÍ/TEPLICE: Tým ústeckých chirurgů operuje v Teplicích. Důvodem je rekonstrukce sálového provozu v Masarykově nemocnici

Vybrané pacienty ústecké chirurgie lékaři aktuálně operují v Nemocnici Teplice. K prohloubení spolupráce mezi chirurgickými odděleními nemocnic Krajské zdravotní, a.s., zdravotníky přivedla nutnost rekonstrukce sálového provozu v ústecké Masarykově nemocnici. Sály teplické nemocnice by měli ústečtí chirurgové využívat do konce letošního roku.

„Jsme rádi, že se nám v teplické nemocnici podařilo najít volné kapacity pro pacienty z Ústecka a můžeme tak kolegům ze sousední nemocnice pomoci. Pro pacienty je důležité, že nemusejí na indikované výkony čekat delší dobu, než by čekali v případě operace v Ústí nad Labem,“ uvedl MUDr. Tomáš Hrubý, ředitel Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Teplice, o.z.

V Teplicích tým chirurgů z ústecké nemocnice v současnosti nejčastěji operuje břišní kýly, žlučník a křečové žíly. „Vyšetření pacientů a jejich indikace k operaci stále probíhá na chirurgických ambulancích v ústecké Masarykově nemocnici, kde se provádějí také veškerá předoperační a příjmová vyšetření. Pacient do teplické nemocnice přichází až ráno v den operace,“ vysvětluje MUDr. Martin Sessek, primář chirurgického oddělení teplické nemocnice.

Operaci v Teplicích provádí kompletně ústecký chirurgický tým. Další péče je již v gesci personálu Nemocnice Teplice, který také pacienta následně propouští, nejčastěji první den po operaci.

Zdroj: https://www.kzcr.eu/

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU