Pondělí, 6 května, 2024
14.1 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyTiskové zprávyÚSTÍ N. L.: Ústecký kraj je prvním žadatelem o dotaci z Fondu...

ÚSTÍ N. L.: Ústecký kraj je prvním žadatelem o dotaci z Fondu pro spravedlivou transformaci na severozápadě Čech

Ústecký kraj jako první v regionu severozápadních Čech podal žádost o finanční prostředky z Fondu pro spravedlivou transformaci. Projekt Transformačního centra Ústeckého kraje se tím zapojuje do procesu, který je zaměřen na řešení negativních dopadů odklonu od závislosti na fosilních palivech v regionu. Realizace projektu umožní rychlejší dekarbonizaci, zavádění obnovitelných zdrojů energie a revitalizaci území.

Prostředky Fondu pro spravedlivou transformaci budou poskytovány prostřednictvím Operačního programu Spravedlivá transformace pod gescí Ministerstva životního prostředí. Celkem je k dispozici 41 miliard korun. Žadatelé v Ústeckém kraji mohou získat až 15,8 miliard korun. Zbývající finance jsou určeny pro žadatele z Karlovarského a Moravskoslezského kraje.

Projekt Transformačního centra Ústeckého kraje bude podporovat především rozvoj samospráv, malých i středních podniků a široké veřejnosti. „Ráda bych vyzdvihla neuvěřitelný výkon týmu, který na přípravě projektu pracuje již dva roky. A zároveň s hrdostí upozorňuji na to, že Ústecký kraj požádal o dotaci jako první v celém regionu. Jsem přípravnému týmu vděčná za jeho nasazení,“ sdělila k podání žádosti krajská radní Iva Dvořáková, která má v gesci oblast strategie přípravy a realizace projektů.

Zdroj: https://www.kr-ustecky.cz/
Odkazy

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU