Sobota, 18 května, 2024
12.7 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyČerná kronikaKola, boty i kompoty. Nenapravitelný zloděj bral na Děčínsku a Ústecku všechno

Kola, boty i kompoty. Nenapravitelný zloděj bral na Děčínsku a Ústecku všechno

Recidivista kradl v Děčíně i Ústí nad Labem. Do vazební věznice eskortovali v neděli  policisté 47letémo muže. Policejní komisař zahájil jeho  trestní stíhání a obvinil jej ze čtyř trestných činů, a to krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Kriminalisté jej viní, že se v období od 12. prosince loňského roku do 7. února letošního roku dopustil série vloupání do tří  domů na Děčínsku a jedné sklepní kóje v Ústí nad Labem,  ze kterých měl odcizit různé věci. 
Z těchto objektů bral doslova vše, co mu přišlo pod ruku, jako například horská kola, různé nářadí, obuv, ale i zavařovací sklenice s kompoty. Z jednoho objektu odcizil vozidlo, se kterým následně několik dní jezdil po Děčínsku a Ústecku. Jak kriminalisté zjistili, vozidlo řídil i přesto, že mu byl rozhodnutím okresního soudu vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. V obchodním domě v Děčíně pak také odcizil vystavené boty, které si přímo na prodejně nazul a odešel s nimi pokladnami bez zaplacení. Celková škoda, kterou svým protiprávním jednáním způsobil, a to jak krádežemi, tak poškozením, se pohybuje ve výši přes 200 tisíc korun.

Děčínští kriminalisté operativním šetřením  muže brzy vypátrali, navíc zjistili, že  uvedeného jednání se dopustil i přes to, že byl za obdobný skutek v nedávné době odsouzen.  Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soud podanému návrhu včerejšího dne vyhověl a obviněného do vazby poslal.  Za zdmi vazební věznice tedy bude  muž čekat na verdikt soudu, u kterého mu v případě uznání viny hrozí až pět let za mřížemi.  

Děčín 13. března  2023
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Zdroj: www.policie.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU