Sobota, 4 května, 2024
19.9 C
Ústí nad Labem
DomůPartneřiSlavoj LitoměřiceLITOMĚŘICE: Basketbalový Slavoj s mladíky válí

LITOMĚŘICE: Basketbalový Slavoj s mladíky válí

Základní část 1. ligy je u konce. Basketbalisté litoměřického SLAVOJE prohání opět čelo a jeho výsledky jsou dobré i v nadstavbové skupině o 1. – 6. místo. Trenér basketbalistů Tomáš Eisner shrnul dosavadní průběh sezóny.

Po loňské sezóně ukončily kariéru některé opory, bylo těžké poskládat tým?
Po loňské sezóně ukončilo kariéru 5 důležitých hráčů (Štefl, Žampach, Slunéčko, Zbroj a Klouda), proto prvním rozhodnutím bylo doplnit tým z vlastních zdrojů a dát některým hráčům větší roli, než měli v loňské sezóně. Jedinou novou posilou se tak stal Robert Landa, který k nám přestoupil z Chomutova.
Spolupracujete s ústeckou SLUNETOU, jak se rozehrávají mladíci pro velký basket?
Pro kluky ze SLUNETY je první liga důležitou soutěží pro hráčský rozvoj, což se v této sezóně velmi projevuje na výkonech hráčů, kteří do KNBL již zasahují. (Karlovský, Maděra, Haiblík). Věřím, že další mladíci půjdou v jejich šlépějích.
V posledním kole jste proklouzli do skupiny TOP 6 týmů 1. ligy, byl to váš cíl?
Na začátku sezóny jsme chtěli o TOP 6 bojovat, ale v prosinci jsme byli smířeni s tím, že tam nemáme naději postoupit. Naše 4 vítězství v lednu nás vrátily do hry a i s dopomocí našeho severočeského rivala jsme do TOP 6
postoupili.
Máte jisté play off, jakého soupeře by sis přál?
Po našem vítězství v Novém Jičíně bychom rádi bojovali o to, abychom play off začínali v domácím prostředí, což znamená skončit do 4. místa a je nám jedno, jakého budeme mít soupeře.
Je reálné, že vítěz 1. ligy proklouzne mezi tuzemskou basketbalovou smetánku – do KNBL?
Můj favorit na vítěze 1. ligy je Písek. Myslím, že v baráži bude úspěšný a příští rok bude hrát KNBL. Za jejich výkony, které v posledních dvou letech podávají, by si to určitě zasloužili.
Ať se daří!

#ahojslavoj / #tensknirem

foto: Matúš Lacko


- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU