Neděle, 19 května, 2024
16.7 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaÚSTÍ N. L.: Knihovnu Ústeckého kraje ovládnou komiksy, RPG a fantasy

ÚSTÍ N. L.: Knihovnu Ústeckého kraje ovládnou komiksy, RPG a fantasy

Dvacet čtyři hodin hraní deskových RPG her, turnaj v Pokémonech nebo Buláncích, stánky s komiksy i fantasy workshopy, hraní Warhammeru, malování modelů, tematické přednášky, komiksová dílna Marka Rubce nebo beseda s úspěšným českým spisovatelem Františkem Kotletou, to vše čeká na návštěvníky akce Fankom: 24 hodin fantasy a komiksu, která se uskuteční v Knihovně Ústeckého kraje 24. až 25. března.

V přednáškovém bloku dojde například na tvorbu fantasy světů, ústecký scenárista Lukáš Pokorný přiblíží vznik svého debutového komiksu Hon na Macbetha, který v loňském roce vydalo nakladatelství Argo. Marek Rubec, který se věnuje tvorbě komiksů, ilustrací, i animovaných filmů, nabídne komiksovou dílnu. Hlavním lákadlem celé akce bude páteční beseda s jedním z nejúspěšnějších autorů nejen fantastiky, ale současné české literatury obecně Františkem Kotletou. Autor trilogie Bratrstvo krve, románů Vlci, Lovci, dilogie Perunova krev nebo tetralogie Spad pravidelně bourá žebříčky bestsellerů mixem akce, hlášek, násilí, strhujícího děje a sexu.

Akce začne 24. března v 18 hodin a skončí přesně po 24 hodinách. Celou noc se v knihovně budou hrát RPG a deskové hry, což navazuje na novou nabídku knihovny, kde své místo před časem našly pravidelné kroužky, na nichž se hrají jak klasické deskovky, tak i pokročilejší výpravné hry typu Dračí doupě. V sobotním programu se objeví i několik workshopů, turnaj v počítačové hře Bulánci, malování 3D modelů nebo hraní Warhammeru, Pokémonů, Karaku a Minecraftu. Součástí sobotní části akce bude také několik stánků s komiksy a fantasy doplňky.

Vstupenky na FANKOM je možné za cenu 80 Kč zakoupit v předprodeji v Lidové části knihovny na adrese W. Churchilla 3 nebo v ústeckém obchodě Komixárna, s nímž knihovna na přípravě celé akce úzce spolupracuje.

Text: Jiří Poživil, Oddělení komunikace Knihovny Ústeckého kraje (TZ knihovny)

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU