Středa, 22 května, 2024
16.2 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyTiskové zprávyÚSTÍ N. L.: Pečovatelské služby v Ústeckém kraji čeká digitalizace

ÚSTÍ N. L.: Pečovatelské služby v Ústeckém kraji čeká digitalizace

V prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje se uskutečnilo úvodní setkání k připravovanému projektu „Digitalizace pečovatelských služeb v Ústeckém kraji“. Na tomto setkání byli zástupci pečovatelských služeb seznámeni s cílem projektu, kterým je zefektivnění poskytování pečovatelských služeb na území Ústeckého kraje prostřednictvím digitalizace. Ta umožní rozvoj pečovatelských služeb a přispěje tak k naplnění potřeb jejich uživatelů.

Projekt podstatným způsobem zkvalitní pracovní podmínky pracovníků pečovatelských služeb a přispěje k jejich větší časové a místní dostupnosti. Dalším cílem projektu je zvýšit kompetence a odbornost pracovníků v sociálních službách, sociálních pracovníků a manažerů pracujících v pečovatelských službách. 

Součástí projektu bude též vytvoření a vybavení nových integračních výcvikových center v Mostě, Chomutově, Lounech, Děčíně a Šluknovském výběžku. Tato centra budou sloužit k nácviku péče nejen pro nově nastupující pracovníky přímé péče, ale také pro neformální pečující (např. příslušníky rodiny). Cílem kraje je zajištění dostupnosti integračních výcvikových center napříč celým regionem.

Zdroj: https://www.kr-ustecky.cz/

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU