Neděle, 28 dubna, 2024
16.8 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaDětiÚSTÍ N. L.: Malý princ nebo Minecraft. Knihovna chystá příměstské tábory

ÚSTÍ N. L.: Malý princ nebo Minecraft. Knihovna chystá příměstské tábory

Dobrodružství s Malým princem, fotografování a hvězdy nebo programování v oblíbené hře Minecraft. To jsou témata příměstských táborů, které pro nadcházející léto připravila Knihovna Ústeckého kraje.

První tábor, který startuje v pondělí 10. července, bude inspirovaný knihou Malý princ. V duchu příběhu se účastníci ve věku 7 až 15 let vydají na dobrodružství s cílem najít ztracenou píseň princovy milované květiny. Při výpravě se naučí poznat hvězdy a planety nebo květiny. Na konci léta (se začátkem v pondělí 28. srpna) pak příměstský tábor “Od foťáku ke hvězdám” potěší především zvídavé děti, které si chtějí osvojit základy focení, natáčení nebo astronomie. Podívají se například do teplické hvězdárny a planetária, vyzkouší si vyfotit slunce a v neposlední řadě dojde i na práci v audiovizuálním studiu.

Ve spolupráci se vzdělávací organizací Bridge Academy připravila knihovna také příměstský tábor s tématikou Minecraftu. Účastníky čeká týden plný stavění, programování, týmové spolupráce nebo tvoření videí. Tábor je zaměřený na rozšíření angličtiny, zlepšení matematických dovedností, ale naučí děti také základy elektroniky nebo střih a tvorbu videa. Kromě hraní Minecraftu je čekají i venkovní aktivity jako fotbal nebo discgolf. Tábor proběhne ve dvou turnusech, 17. až 21. července a 14. až 18. srpna.

Na přelomu července a srpna (od 31. července) se uskuteční také American Bootcamp, tábor vznikající ve spolupráci s EducationUSA Czech Republic, organizací zaměřenou na univerzitní studium ve Spojených státech. Účastníky připraví pro potenciální studium v Americe, seznámí je s tamější kulturou i zvyky a zaměří se i na jazykovou přípravu.

Podrobné informace k chystaným příměstským táborům včetně ceny najdete na webových stránkách knihovny www.svkul.cz.

Text: Jiří Poživil, Oddělení komunikace Knihovny Ústeckého kraje

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU