Neděle, 28 dubna, 2024
16.8 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyTiskové zprávyÚSTÍ N. L.: Výstupní ulice projde rekonstrukcí

ÚSTÍ N. L.: Výstupní ulice projde rekonstrukcí

Vyhlášení veřejné zakázky na rekonstrukci uličního prostoru Výstupní schválila rada. Předpokládaná cena rekonstrukce je 95 000 000 Kč bez DPH. Rekonstrukce bude realizována v úseku od křižovatky s ulicí Neštěmická po okružní křižovatku s ulicemi Šrámkova a Na Návsi. Délka úseku je přibližně 2,1 km.

Jde o dvoupruhovou obousměrnou komunikaci s přídatným pruhem pro pomalá vozidla ve stoupání s provozem autobusů veřejné linkové dopravy. Podél komunikace jsou vedeny po obou stranách chodníky, které jsou od komunikace odděleny zeleným pásem.

Dojde k opravě asfaltových vrstev vozovky. S kompletní rekonstrukcí chodníků dojde i k úpravě nivelety a šířkové úpravy zpevněných ploch pro pěší a cyklisty. Chodník vedený vpravo je nově navržen jako dělená stezka pro chodce a cyklisty. Nově jsou navrženy přechody pro chodce a místa pro přecházení.

Rekonstrukce se v řešeném úseku týká i zastávek veřejné linkové dopravy Stříbrníky, Kmochova, Zoologická zahrada, Osamělá, Dvojdomí. U zastávek Zoologická zahrada, Osamělá dochází k jejich posunu. K šířkové úpravě dochází u rekonstrukce autobusových zálivů.

Součástí stavby je i rekonstrukce odvodnění, veřejného osvětlení a vegetační úpravy.

Vzhledem ke skutečnosti, že se jedná o páteřní komunikaci propojující městskou část Krásné Březno s městskou částí Dobětice, budou práce prováděny za provozu.

Zdroj: https://www.usti-nad-labem.cz/

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU