Pátek, 3 května, 2024
14.6 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaFestivalyNa Útulek Fest v Brné zve i majitelka Psího domova Řepnice

Na Útulek Fest v Brné zve i majitelka Psího domova Řepnice

Psí domov Řepnice je pozorným Uličníkům jistě dobře známý z benefičních hudebních Útulek Festů, kde se pravidelně objevuje. Letos toto zařízení pro opuštěná zvířata slaví neuvěřitelných 30 let. Já ty lidi na Útulek Festu vždycky strašně rád vidím a vážím si – kromě toho, jaký jsou to srdcaři – i takového jejich člověčenství, které je jim vlastní a rozhodně není hrané. Za Psí domov na Litoměřicku, Českou společnost přátel zvířat, z. s., odpovídá vedoucí útulku Milena Maskulanisová.

Platí to, co jsem napsal v úvodu, že na provozování psího domova musí být člověk srdcař? Nebo si jako srdcaři vůbec nepřijdete?
Bez srdce, lásky ke zvířatům a i sebeobětování, vést útulek NELZE! Jsou to svátky, neděle, noci, kdy se podávají léky, na společnou dovolenou můžeme zapomenout! Také věčné přecházení nemocí, nelze se léčit, nejdříve se musí obstarat zvířata a pak si můžete
lehnout, odpočinout…

Jak sháníte peníze na provoz? Pomáhá vám obec? Kraj?
Protože náš útulek byl řádně založený (stavební povolení, kolaudace), můžeme uzavírat smlouvy o umístění zvířat s městy i obcemi.
Také máme řádně vedené účetnictví!

Je to snadné sehnat finance?
Shánět finance je velice složité. Jsou však přece jen hodní lidé, kteří přispívají a tak pomáhají s náklady útulku. Samozřejmě, že se k nám
může každý přijít podívat a vidět, kam jeho pomoc jde! Toto je velice důležité!

Jak já, jako obyčejný člověk, mohu pomoci?
Každá pomoc je vítaná, každý může pomoci buď na transparentní účet trvalou platbou, nebo jednorázovou, přinesením různých věcí do
útulku – např. deky, krmení, pamlsky, uhradit léčbu na veterině atd. V neposlední řadě, adoptovat si psa, kočku z útulku a dát těmto zvířatům laskavý domov.

Vím, že procházíte už nějaký ten pátek postupnou rekonstrukcí: Jak jste na tom nyní? Už máte hotovo?
Hotovo v útulku není nikdy, psi dokola ničí zařízení (boudy, oplocení, okusují stromy vysazené za účelem stínu…). Po 30 letech užívání jsme vlastně obnovili útulek znovu. Můžeme však dnes říci, že jsme udělali pro zvířata žijící dočasně v útulku opravdu hodně a máme v tuto chvíli docela hotovo. K tomu nám pomohlo hodně hodných lidí a my všem z celého srdce DĚKUJEME!

Na stránkách www.psidomov.cz mě zaujala virtuální adopce. Co si pod tím mám představit?
Jsou lidé, kteří mají zvířata rádi, ale nemohou si je z nějakého důvodu pořídit. V tomto případě si mohou vybrat zvíře na stránkách útulku a přispívat na něho. I to je veliká pomoc útulku!

Poslední otázka. Můžou se na vás i letos Uličníci těšit na Útulek Festu?
Samozřejmě, že se již na Útulek Fest těšíme, rádi i se psy přijedeme, rádi potkáme opět ty všechny hodné lidičky, kteří pravidelně na Útulek
Fest jezdí. Tímto také moc děkujeme všem, kteří se na přípravách koncertu podílejí, obětují svůj čas a vše dělají zdarma pro zvířata!
Patří jim naše VELIKÉ DĚKUJEME!

Johny Mistr / foto: www.utulekfest.cz

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU