Sobota, 20 dubna, 2024
3.5 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ N. L.: Knihovna Ústeckého kraje představuje nové logo

ÚSTÍ N. L.: Knihovna Ústeckého kraje představuje nové logo

Knihovna Ústeckého kraje od června zavádí používání nového loga, jehož základem je litera Ú přetvořená do podoby mrkajícího smajlíka. V rámci zavádění nového loga knihovna plánuje kompletní změnu orientačního systému, všech grafických materiálů a v neposlední řadě i modernizaci webových stránek.

Knihovna v Ústí nad Labem funguje již od roku 1945. Za dobu své existence prošla tato kulturně-vzdělávací organizace zřizovaná od roku 2001 Ústeckým krajem mnohými proměnami a modernizacemi. V průběhu bezmála osmdesáti let se mimo jiné několikrát změnil i její název.

K poslední změně názvu došlo 1. ledna letošního roku, kdy se organizace přejmenovala ze Severočeské vědecké knihovny v Ústí nad Labem na Knihovnu Ústeckého kraje. V souvislosti s touto změnou bylo nezbytné vytvořit pro knihovnu i nové logo, které od června začíná postupně používat.

Aktuální podoba loga knihovny vychází z nového vizuálu Ústeckého kraje. Základním grafickým prvkem se tak stejně jako u dalších krajských příspěvkových organizací stalo písmeno Ú přeformované do podoby všeobecně známého symbolu mrkajícího usměvavého smajlíka (emoji). V rámci zavádění nového loga knihovnu čeká kompletní změna vizuální identity.

„Je třeba si uvědomit, že rebranding v takovémto rozsahu není pouhou výměnou cedulí na budovách knihovny a změnou loga v profilových obrázcích na sociálních sítích. Jedná se o rozsáhlý proces, jenž se v konečném důsledku promítne ve všech aktivitách, které knihovna dělá. V rámci změny vizuální identity je třeba vytvořit zcela nový orientační systém ve všech našich budovách, navrhnout novou podobu tištěných i elektronických informačních materiálů a v neposlední řadě i vytvořit nové a uživatelsky přívětivé webové stránky. Všechny tyto změny pochopitelně nelze realizovat ze dne na den, což ani není naším zájmem. Naší hlavní prioritou je, aby nová vizuální identita knihovny byla srozumitelná, nadčasová a aby reflektovala proměnu naší organizace v kulturní, komunitní a vzdělávací centrum, které je přístupné a otevřené všem bez rozdílu,“ vysvětluje ředitelka Knihovny Ústeckého kraje Jana Linhartová.

Rebranding knihovny bude probíhat postupně. Proto se minimálně do konce letošního roku čtenáři budou na různých místech setkávat jak se starým logem a názvem Severočeská vědecká knihovna, tak s logem a názvem novým.

Knihovna však zároveň ujišťuje, že se uživatelé v souvislosti se změnou vizuální identity nemusejí obávat žádných omezení

Text: Jan Černecký
Oddělení komunikace Knihovny Ústeckého kraje

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU