Sobota, 27 dubna, 2024
16.5 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyČerná kronikaSmrtelná nehoda bikera v Krušných horách. Používejte aplikaci Záchranka

Smrtelná nehoda bikera v Krušných horách. Používejte aplikaci Záchranka

Krušné hory 9. 7. 2023 – Bikeři si svépomocí staví po celé republice, ve volné přírodě, velké množství trailů. Mnohokrát jsou tyto trasy natolik umně skryty a vedeny v nedostupném terénu, že v případě poranění cyklisty je pro záchranáře velice obtížné dostat se na místo a včas poskytnout poraněnému pomoc.

Bohužel na jednom z těchto trailů v okolí Bouřňáku v Krušných horách došlo dnes k těžké nehodě cyklisty z Německa. Po příjezdu záchranáři pokračovali v resuscitaci započaté dalším bikerem. KPR probíhala u poraněného cca 45 minut. I přes kvalitní výbavu a poskytnutou pomoc biker na místě podlehl zraněním, která byla, dle konstatování lékaře, neslučitelná se životem. Na záchraně se podílely ve spolupráci záchranáři Horské služby, Letecké záchranné služby ÚK, Hasičského sboru a díky tragickým následkům byla do prošetření příčin nehody na místě přítomna i policie ČR.

Náčelník oblasti Krušné hory M. Račko k akci dodal: „Problematika trailů ve volné přírodě je bohužel ze záchranářského pohledu velice složitá. Všichni kdo se na těchto trasách pohybují si musí uvědomit, že se vystavují velkému riziku a v případě nehody k nim může pomoc dorazit se značným časovým odstupem. Velkou pomocí při lokalizaci může poskytnout poloha zaslaná z aplikace Záchranka. Z tohoto důvodu by bylo ideální pokud by si ji všichni, nejenom bikeři, nainstalovali do svých telefonů“. Více o aplikaci zde: https://www.zachrankaapp.cz/

Zdroj: TZ Horské služby Krušné hory  

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU