Sobota, 27 dubna, 2024
19.7 C
Ústí nad Labem
DomůPartneřiMondi ŠtětíPatriot letos rozdělil více než jeden a půl miliónu korun 66 regionálním...

Patriot letos rozdělil více než jeden a půl miliónu korun 66 regionálním spolkům i obcím

Štětí – Více než jeden a půl miliónu korun rozdělila společnost Mondi Štětí, největší papírna v České republice, v programu Patriot. Každý rok hledá severočeský závod ty nejpřínosnější projekty ve třech dotačních výzvách: Environmentální a regionálním Patriotovi rozděleném na nominace od zaměstnanců a veřejnosti.

Letos v programu uspělo 66 regionálních spolků, institucí a obcí z okolí 30 km od továrny, tedy nejen ze Štětí, ale i Lovosic, Litoměřic, Roudnice nad Labem a okolí. Podpora půjde na školy, vybavení útulků, dětská sportoviště, turistické i naučné stezky, komunitní centrum i knihovnu.

V Environmentální výzvě, v níž Mondi Štětí již sedm let podporuje projekty, jejichž cílem je ochrana životního prostředí a environmentální vzdělávání v regionu, letos firma rozděluje 501 116 Kč mezi 18 projektů. Osm z nich vzniklo na základních a mateřských školách, v dalších jde o rozšíření turistických a naučných stezek, ekocentrum, přírodní učebnu nebo obnovu aleje.

Zaměstnanci společnosti Mondi Štětí v druhé výzvě Patriot požádali o dotaci na 30 projektů. Celkem 538 tisíc korun půjde na výcvik psů, vybavení do útulku, dětské sportovní oddíly, dětská hřiště, dobrovolné hasiče nebo rekonstrukci zookoutku.

Z projektů, které do třetí části programu přihlásila veřejnost, vybrala porota 18 projektů, které si rozebraly skoro půl milionu korun na knihobudku, workoutovou sestavu, šicí dílnu do sociálního podniku. Z peněz z programu Patriot se dovybaví školní učebny, sportovní oddíly, komunitní centra, knihovny. V Lovosicích pořídí zdravotní pomůcky a v litoměřickém centru Sluníčko potřeby pro zdravotní sestry.

„Lidé z okolí, naši zaměstnanci i obyvatelé Podřipska, nejlépe vidí, kde je třeba naše pomoc. Těší nás, že si všímají a aktivně přicházejí s návrhy, co by stálo za to vylepšit. Je to mnoho drobnějších věcí, které zvyšují kvalitu života v našem regionu, a to je to, co dělá patriota regionu patriotem,“ říká Roman Senecký, ředitel společnosti Mondi Štětí.

Úplný výčet podpořených organizací, a to i z minulých ročníků, je k dispozici na webu www.zitmebavi.cz v sekci Mondi pro region.

Autor: Milena Hucanová

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU