Pondělí, 29 dubna, 2024
12.4 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoV litoměřické porodnici maminkám nově připravují bufetové snídaně

V litoměřické porodnici maminkám nově připravují bufetové snídaně

Litoměřice – Bufetové snídaně mají od 17. července nově k dispozici maminky po porodu v nemocnici Krajské zdravotní, a.s. (KZ), v Litoměřicích.

Projekt snídaní prostřednictvím nutričních týmů realizuje KZ na gynekologicko-porodnických odděleních svých nemocnic postupně od loňského roku. Možnost snídaně formou bufetu pro maminky a další pacientky již zavedli v nemocnicích v Mostě, Děčíně a Chomutově. Výběrové snídaně mají v Teplicích a Ústí nad Labem.

„Zavedením bufetových snídaní v porodnici reagujeme na aktuální moderní trendy v nemocničním stravování. K dispozici je široká nabídka sýrů, jogurtů, ovoce a zeleniny, několik druhů čaje, melta, caro, kakao, džus, dostatek pečiva. Strava, která je chutná, výživná, ale zároveň lehká, s množstvím vitaminů, vlákniny, bílkovin a kvalitních složených cukrů, urychluje regeneraci organizmu po porodu a napomáhá tvorbě mateřského mléka. Věřím, že maminky novinku ocení,“ uvedla MUDr. Petra Hejtmánková, primářka Gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Litoměřice, o.z.

„Snídaně formou bufetu je dalším benefitem pro naše rodičky na gynekologicko-porodnickém oddělení. Vím, že se na ně personál tohoto zdravotnického pracoviště velmi pečlivě připravoval, a o to víc mě těší, že se podařilo myšlenku převést do praxe. Děkuji všem, kdo se na realizaci tohoto projektu podíleli a podílejí – kolegům ze stravovacího provozu, nutriční terapeutce a zdravotnickému personálu na oddělení,“ řekl Ing. Vladimír Kestřánek, DiS., MBA, ředitel Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Litoměřice, o.z.

Bufetové snídaně na litoměřickém oddělení nejsou jedinou novinkou. Pro maminky, které porodí v nemocnici v Litoměřicích, stejně jako v dalších porodnicích KZ, je připraven poukaz v hodnotě dva tisíce korun na nákup zboží pro novorozence a maminky v nemocničních lékárnách společnosti.

Zdroj:info@kzcr.eu

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU