Pondělí, 6 května, 2024
14.1 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaTerezín ožil zahradní slavností v SeneCura SeniorCentru

Terezín ožil zahradní slavností v SeneCura SeniorCentru

V terezínském domově pro seniory ze skupiny SeneCura uspořádali již v pořadí šestou zahradní slavnost. Oblíbená událost se koná každý rok a pro klienty i jejich příbuzné je znamením, že léto je v plném proudu.

Zahradní slavnosti mají mezi aktivitami v domovech SeneCura důležitou rolil. Podporují komunitní život v místě a pro klienty jsou tradicí, na kterou se vždy těší. Konají se proto ve všech SeniorCentrech v celém Česku během každého jara a léta.

Samozřejmostí každé slavnosti je zahájení formou uvítání. Na starost si jej vzal přirozeně ředitel SeneCura SeniorCentra Terezín Ondřej Jebavý. Kromě klientů a jejich blízkých přivítal i zástupkyně sociálního odboru Města Terezína.

Je dobrým zvykem, že slavnost se odehrává ve zvoleném stylu. V Terezíně letos zvolili téma filmu a hudby. „Hlavní součástí programu se proto stalo hudební vystoupení skupiny Melodie, která svými rytmy naladila více než 300 hostů. Někteří se dokonce pustili do tance,” říká aktivizační pracovnice Lenka Rousová.

Do akce se často zapojují i samotní klienti, kteří si tentokrát připravili „tanec v sedě”, kdy sedí a do rytmu hudby se vyjadřují pohybem. „Vytvoříme s klienty dle jejich možností choreografii a tu následně společně nacvičujeme k vystoupení. V minulosti jsme se zúčastnili soutěže v Praze a získali 1.místo,” pochvaluje si Lenka Rousová.

Pestrý program doplnilo vystoupení dětí – s tancem se představily dětské soubory Koníček a Funky Dangers, hostům pak zazpíval pěvecký sbor Základní školy Bohušovice. Jedním z dojemných momentů akce bylo pro klienty taneční představení personálu domova.

Hosté se mohli tematicky vyfotografovat v připraveném fotokoutku s filmovými rekvizitami, prohlédnout si foto galerie našich klientů. Během zahradních slavností personál SeniorCentra myslel samozřejmě i na děti, pro které byly připravené omalovánky, puzzle, švihadla, trampolína a velký úspěch sklidila možnost seznámit se s hipotereapeutickými poníky.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU