Čtvrtek, 2 května, 2024
19.2 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Ještě nemáte rozhodnuto, co s načatým víkendem? Doma sedět rozhodně nemusíte! Využijte krásného počasí a užijte si sobotu a neděli naplno! Vyrazit můžete za dobrým vínem, na historické slavnosti nebo s dětmi na pohádku do divadla.

V Třebenicích, konkrétně v zahradě Muzea Českého granátu, se v sobotu 30. září koná druhý ročník VINOBRANÍ. Jedná se o komorní akci, na které svou produkci představí dva vinaři. Vinobraní bude probíhat od 11 do 19 hodin, vstupné je zdarma. Podrobnosti jsou ZDE.

Lovosické gymnázium slaví 70 let a při této příležitosti pořádá ZAHRADNÍ PÁRTY, na kterou Vás v sobotu 30. září srdečně zve. Oslavy začnou v pravé poledne. Těšit se můžete na živou hudbu, komentované prohlídky gymnázia i kulturní program v podobě divadelního představení. A rozhodně se vyfoťte v připraveném tematickém fotokoutku! Podrobnosti jsou ZDE.

V Terezíně se v sobotu 30. září koná nejdůležitější kulturní akce roku – JOSEFÍNSKÉ SLAVNOSTI. Velkolepá historická podívaná s vojenskými pochody, přehlídkami, ukázkami výcviku a ukázkovým dobytím pevnosti začíná v pravé poledne. Ve 12.45 můžete na Retranchementu 5 pozdravit Marrii Terezii a ve 14 hodin začíná odpolední bitevní ukázka. Slavnosti pak budou pokračovat až do dvacáté hodiny večerní. Samozřejmostí jsou dobová řemesla, historické workshopy, dudáci, živá zvířátka a ukázky dělostřelectva a života vojáků. Více informací ZDE.

V Úštěku v sobotu 30. září začíná výstava Lenky Navrátilové. Výtvarnice, která se narodila v Ústí nad Labem a nyní žije v Krupce, nejraději maluje anděly a nahé pidiženy. V Úštěku představí své nejnovější obrazy, některé z nich namalovala přímo pro tuto výstavu. Vernisáž začíná v 18 hodin – jste samozřejmě srdečně zváni! Podrobnosti jsou TADY.

V neděli 1. října vezměte děti do LOVO Divadla v Lovosicích na pohádku Sváťova dividla – tentokrát O Koblížkovi. Představení začíná v 10 hodin dopoledne.

V Divadle Karla Hynka Máchy v Litoměřicích se také bude hrát pro děti. Pozvání přijalo brněnské Divadlo Kejkle s pohádkou „Smolíček a Jezinky.“ Představení začíná v 15 hodin.  Podrobnosti jsou ZDE.

Na zahradě litoměřického Domu dětí a mládeže Rozmarýn se v neděli koná Den zvířat. Akce bude probíhat od 14 do 17 hodin a to za každého počasí. Děti se mohou těšit na živá zvířátka z Adélčina dvorečku i na tvořivou dílničku. Podrobnosti jsou ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU