Pátek, 10 května, 2024
11.7 C
Ústí nad Labem
DomůPartneřiPamátník TerezínFestival „Za hradby“ pokračuje filmem „Zapomenuté transporty do Lotyšska“  

Festival „Za hradby“ pokračuje filmem „Zapomenuté transporty do Lotyšska“  

Terezín – V kinosálu Muzea ghetta v Památníku Terezín bude v úterý 24. října pokračovat filmový festival „Za hradby.“ Tentokrát jste zváni na projekci dokumentárního filmu Lukáše Přibyla s všeříkajícím názvem „ Zapomenuté transporty do Lotyšska.“  

Promítat se začne v 17 hodin, po projekci následuje on-line beseda s režisérem snímku.

Dokument Zapomenuté transporty do Lotyšska se věnuje transportům Židů a Židovek do ghetta v lotyšské Rize a do tamějšího lágru Salaspils, o němž se mluví méně často než o jiných pracovních, koncentračních a vyhlazovacích táborech. V roce 1942 do něj bylo deportováno na tři tisíce lidí z Čech a Moravy, mužů, žen a dětí.

V dokumentu vypovídají přeživší z Československa, Německa a Rakouska, kteří dnes žijí na různých kontinentech. Jejich příběhy doprovázejí archivní záběry míst, o nichž vyprávějí, fotografie obětí i jejich vrahů a detaily důležitých dokumentů.

Kapacita kinosálu je omezena, své místo si proto raději rezervujte ZDE.

UDÁLOST NA FACEBOOKU je TADY.

VSTUP NA PROJEKCI JE JAKO OBVYKLE ZDARMA.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU