Pátek, 10 května, 2024
19.1 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoNADĚJE vyhlásila Sbírku pro bolavou dětskou duši

NADĚJE vyhlásila Sbírku pro bolavou dětskou duši

Litoměřicko –  Víte, že Centrum duševního zdraví pro děti a mládež v Terezíně, které provozuje organizace NADĚJE, ročně pomůže sedmdesáti dětem a dospívajícím z celého litoměřického okresu? Mladých lidí, kteří by potřebovali odbornou pomoc, přitom neustále přibývá. NADĚJE se proto rozhodla, že Centrum duševního zdraví otevře také v Žatci a v Chomutově. Potřebuje k tomu ale pomoc veřejnosti. Vyhlásila proto veřejnou sbírku.

„Bezplatnou podporu poskytujeme dětem a dospívajícím od 7 do 18 let. Nejvíce našich klientů je ve věku od 14 do 15 let. Jedná se o období, kdy teenageři hledají sami sebe a často se u nich vlivem různého napětí a stresu mohou objevit psychické problémy. Konkrétně pomáháme jak dětem, které již mají diagnostikováno duševní onemocnění, mají svého psychiatra, a jsou v procesu léčby, tak rovněž dětem, které jsou ohroženy tím, že by u nich mohlo propuknout duševní onemocnění. V obou případech nabízíme socioterapeutickou podporu dítěti i rodičům, neboť náročná situace nezletilého se promítá do fungování celé rodiny,“  uvedlo Centrum duševního zdraví v Terezíně.¨

V Terezíně pracovníci nejčastěji řeší poruchy příjmu potravy, deprese a úzkosti, závislost na sítích, šikanu, poruchy chování a  problémy se sexuální orientací.

Peníze z vyhlášené veřejné sbírky NADĚJI  pomohou  pokrýt chybějící náklady na provoz a financovat školení pracovníků Center. Otevřením Center bude možné pomoci dalším 150 dětem, které by jinak na pomoc čekaly až půl roku.

Do sbírky můžete přispět ZDE.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU