Pondělí, 29 dubna, 2024
15.8 C
Ústí nad Labem
DomůPozvánkyV Úštěku začíná výstava obrazů Vlasty Kahovcové

V Úštěku začíná výstava obrazů Vlasty Kahovcové

Úštěk – Galerie v Úštěku na Mírovém náměstí bude hostit výstavu obrazů výtvarnice a zpěvačky Vlasty Kahovcové. Vernisáž se uskuteční v sobotu 25. listopadu od 17 hodin a jste na ni samozřejmě srdečně zváni. Paní Vlasta Kahovcová bude v galerii osobně přítomna.

Vernisáž zpestří malé hudební vystoupení, o které se postará duo Růžička z Ústí nad Labem.

Vlasta Kahovcová je sestra hudebníka Karla Kahovce. Je to vystudovaná malířka, která v roce 1964 vyhrála konkurz do Divadla Semafor. V roce 1974 dostala od Karla Gotta nabídku, aby vystupovala jako doprovodná vokalistka (společně s Jitkou Zelenkovou a Jarmilou Gerlovou) s jeho kapelou, kterou vedl Ladislav Štaidl. V současné době se již hudební činnosti nevěnuje, pracuje jako výtvarnice.

„Paní Vlasta má talentu, dobré nálady i energie stále na rozdávání. Její malebná zátiší plná květin ve starých hrnečcích si vysloužila název obrázky z podzámčí. Malba olejem je v jejím podání skutečně precizní, ne nadarmo studovala kromě malířství i restaurátorství,“ uvedl majitel Café Galerie v Úštěku, Libor Uhlík.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU