Sobota, 27 dubna, 2024
20.4 C
Ústí nad Labem
DomůPartneřiMondi ŠtětíŠTĚTÍ: Novým generálním ředitelem papírny Mondi Štětí se stal Miroslav Zítka

ŠTĚTÍ: Novým generálním ředitelem papírny Mondi Štětí se stal Miroslav Zítka

Do pozice generálního ředitele Mondi Štětí, největšího výrobce papírových obalů a buničiny na českém trhu, byl jmenován Miroslav Zítka. Své nové role se ujal 1. prosince 2023. V ní po osmi letech střídá Romana Seneckého. Ten byl povýšen do mezinárodní role Chief Operating Officer divize Kraft Paper globální společnosti Mondi Group, lídra ve výrobě obalových řešení a papíru. Do papírny Mondi Štětí zároveň přichází David Semorád, který se po Miroslavu Zítkovi stává novým finančním ředitelem.

Nový generální ředitel papírny Mondi Štětí Miroslav Zítka v uplynulých šesti letech ve společnosti zastával pozici finančního ředitele a byl též členem vedení. V ní významně přispěl k transformaci a modernizaci výrobního závodu především prostřednictvím řízení největších investic v historii papírny ve Štětí. V uplynulých měsících se již také podílel na řízení celé společnosti. Dříve více než 15 let působil na pozicích finančního ředitele a finančního manažera ve společnosti Belden Deutschland GmbH a jejích dceřiných společností.

Dosavadní generální ředitel Roman Senecký byl povýšen do mezinárodní role Chief Operating Officer divize Kraft Paper globální společnosti Mondi Group. V ní bude odpovědný za pět výrobních závodů včetně Mondi Štětí.Roman Senecký působí ve skupině Mondi již více než 20 let a má bohaté zkušenosti s řízením velkých papírenských závodů. V uplynulých osmi letech byl generálním ředitelem Mondi Štětí. Předtím vedl společnost Mondi SCP v Ružomberoku a zastával další vedoucí pozice ve skupině Mondi. V Mondi Štětí se svým týmem úspěšně realizoval řadu rozvojových a investičních projektů či navýšení výrobních kapacit. Zároveň se zaměřoval na profesní rozvoj zaměstnanců, posilování firemních hodnot a kultury či rozšiřování podpory komunit a neziskových organizací z nejbližšího okolí.

Novým finančním ředitelem a členem vedení Mondi Štětí se k 1. prosinci 2023 stal David Semorád. Ten do papírny přichází ze společnosti KONE Industrial koncern, kde působil od roku 2011. Dříve pracoval v oddělení controllingu ve společnosti Pierburg, kde také absolvoval pracovní stáž v USA, a předtím působil ve společnosti Intier Automotive Seating.

Milena Hucanová, Communications Manager, Mondi Štětí a.s. (tisková zpráva)

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU