Pondělí, 13 května, 2024
10.2 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyTiskové zprávyÚSTÍ N. L.: Vedení Krajské zdravotní ocenilo věrné zaměstnance ústecké Masarykovy nemocnice

ÚSTÍ N. L.: Vedení Krajské zdravotní ocenilo věrné zaměstnance ústecké Masarykovy nemocnice

Více než padesát let práce v jedné nemocnici. To je jistě důvod nejen k ohlédnutí, ale i k poděkování zaměstnancům, kteří tuto úctyhodnou metu překročili. Takovým je MUDr. František Pátek z Oddělení všeobecného lékařství Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Do nemocnice nastoupil před více než 63 lety. Společně s dalšími čtrnácti zaměstnanci, kteří v ústecké nemocnici pracují přes půl století, se mu na setkání 4. prosince dostalo ocenění a poděkování od vedení nemocnice a Krajské zdravotní.

Po promoci na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze v roce 1959 jsem nastoupil na onkologické oddělení, kde v té době bylo málo možností zlepšit průběh nádorových onemocnění a prodloužit život pacientům. Bylo to značně deprimující, a tak po povinné vojenské službě, která v té době byla půl roku, jsem chtěl pracovat v nějakém klinickém oboru – nejlépe na interně. To se mi přes krátkodobé působení na radiodiagnostickém oddělení nakonec podařilo a od podzimu 1960 jsem se stal sekundárním lékařem na I. interním oddělení,“ na své profesní začátky vzpomenul MUDrFrantišek Pátek, emeritní primář II. interního oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Pan doktor ještě do svých 85 let poskytoval interní konzilia pro neinterní obory v nemocnici. Nyní má na starosti zdravotní prohlídky pro školy.

Spolu s ním vedení Krajské zdravotní a Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem ocenilo za více než 50 let práce v ústecké nemocnici další zaměstnance. Jsou jimi MUDr. Petr Kačer z chirurgického oddělení, MUDr. Zbyněk Danda z kliniky úrazové chirurgie, MUDr. Karel Sláma z kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku, MUDr. Jiří Král z kliniky hrudní chirurgie a MUDr. Vítězslava Zellerinová z ortopedické kliniky. Nejvíce vytrvalci se však může pochlubit interní oddělení, kde pracují MUDr. Jan Nebáznivý, MUDr. Ivana Zdichyncová, Ilona Helclová, Alena Platichová a MUDr. Věra Vyleťalová. Více než 50 let pracují v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem z nefrologicko-dialyzačního Eva Jeřábková, z Kliniky anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny MUDr. Daniel Nalos, z gynekologicko-porodnické kliniky Jitka Kordová a z ambulance pohotovostní péče Mgr. Hana Karbanová.

„V Masarykově nemocnici pracuje řada kolegů, kteří jí zasvětili svůj profesní život a stále předávají zkušenosti svým mladším spolupracovníkům. Za svůj neutuchající zájem nadále nám pomáhat v péči o pacienty mají mou úctu. Těší mě, že jim takto můžeme poděkovat,“ uvedl ředitel Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem MUDr. Aleš Chodacki.

Petra Roubíčková
Zdroj: https://www.kzcr.eu/

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU