Čtvrtek, 9 května, 2024
10.5 C
Ústí nad Labem
DomůPartneřiKnihovna Ústeckého krajeÚSTÍ N. L.: Josef Formánek představí novou knihu. Čtení v knihovně pomůže dobré...

ÚSTÍ N. L.: Josef Formánek představí novou knihu. Čtení v knihovně pomůže dobré věci

Ústecký spisovatel Josef Formánek vydal na podzim letošního roku svoji novou knihu Nevím. Publiku ji představí v úterý 19. prosince v Knihovně Ústeckého kraje. Výtěžek akce věnuje Krajská zdravotní na vybavení nového Oddělení paliativní medicíny Masarykovy nemocnice.

Ve své nové knížce Nevím se Josef Formánek prostřednictvím deníkových záznamů vrací do svého dětství. Vzpomíná na svou rodinu i na své dětské snové a fantazijní představy. Knihu lze číst jako otevřený deník o pár dnech, které něco podstatného v životě autora změnily, nebo jako noční rozhovor z očí do očí s někým nám povědomým.

Je to knížka o laskavosti. O tom, že i laskavost má své hranice. Doufám, že ta kniha bude mít i hřejivý účinek. Snažil jsem napsat optimističtější a veselejší knihu,“ sdělil autor Velkému knižnímu čtvrtku.

Z výtěžku akce podpoří Krajská zdravotní Oddělení paliativní medicíny v ústecké Masarykově nemocnici, které svůj provoz zahájilo letos v říjnu. Lůžka oddělení jsou určena pacientům s nevyléčitelným onemocněním v pokročilém stadiu, jejichž zdravotní a psychosociální situace vyžaduje intenzivní podporu specializovaného týmu a přesahuje možnosti ambulantní péče.

Benefiční akce se uskuteční v historické Wolfrumově čítárně ve Vědecké části Knihovny Ústeckého kraje v úterý 19. prosince od 18 hodin. Kromě čtení z nové knihy se mohou návštěvníci těšit také na spisovatelovu autogramiádu nebo aukci dárkového balíčku. Vstupné na večer stojí 200 Kč. Kvůli omezené kapacitě je na akci nutná rezervace místa.

Text: Jiří Poživil, Oddělení komunikace Knihovny Ústeckého kraje

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU