Čtvrtek, 2 května, 2024
16.7 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyTiskové zprávyIII. stupeň povodňové aktivity v Děčíně i v Ústí

III. stupeň povodňové aktivity v Děčíně i v Ústí

Také v průběhu nočních hodin pokračovaly vzestupy hladiny na středním a dolním Labi. 3. stupeň povodňové aktivity (stav ohrožení) byl dosažen v profilu Děčín, Kostelec nad Labem i v Ústí nad Labem. Ve všech těchto profilech hladina stále mírně stoupá a stoupat bude i během dnešního dne.

Situace v Děčíně (26. 12. dopoledne)

V Děčíne byl dosažen III. stupeň povodňové aktivity. Na čidle CHMU Ústí n. L. je aktuální stav hladiny 600 cm (26. 12. 2023 08:50:09).
Prognóza: na dolním Labi se očekává plochá kulminace v profilu Ústí nad Labem na úrovni cca 680 cm pravděpodobně od úterního odpoledne do středeční noci.
Městská knihovna a infocentrum v Děčíně jsou do odvolání uzavřeny. Vyklízí se suterén, zavírá se voda, zpětná klapka na kanalizaci a elektřina.
Uzavřené komunikace: podjezd pod Tyršovým mostem, silnice do Dolního Žlebu, podjezd v ul. Krokova u Libverdy – omezení veřejné dopravy – změna zastávek, Staroměstské nábřeží, ulice Vodní v Děčíně V-Rozbělesy – od zimního přístavu, Labské nábřeží – od ul. Drážďanské (hasičská zbrojnice v Horním Žlebu) až k viaduktu u železničního mostu, cyklostezka směrem do Žlebu.
Protipovodňové zdi: jedna stěna je postavena pod Parolodí a další záporová stěna je u restaurace U Přístavu. U Parolodi hasiči odčerpávají vodu.

Situace v Ústí nad Labem (26. 12. dopoledne)

Také v Ústí byl vyhlášen 3. stupeň povodňové aktivity. Dle informací ČHMÚ https://hydro.chmi.cz/hppsoldv/popup_hpps_prfdyn.php… bude hladina stoupat, neměla by však překročit 700 cm, tedy výšku, kdy by se měly stavět protipovodňové zábrany na střekovské straně.
Vzhledem k aktuální prognóze, kterou ČHMÚ vydal, zasedne opět komise a rozhodne o případných preventivních opatřeních, ke kterým, věříme, nebude muset dojít.
Zatím je předpoklad kulminace pro Ústečany příznivý.

Zdroje: https://www.facebook.com/chmi.cz / https://www.facebook.com/magistratusti / https://www.facebook.com/mmdecin

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU