Pondělí, 20 května, 2024
19.1 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyTiskové zprávyZásoby krve některých skupin se tenčí, Krajská zdravotní vyzývá dárce

Zásoby krve některých skupin se tenčí, Krajská zdravotní vyzývá dárce

Kritický nedostatek krví krevní skupiny A negativní a výrazně omezené množství krví krevní skupiny A pozitivní a 0 negativní na začátku roku 2024 hlásí Transfuzní oddělení Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. To zásobuje krví šest nemocnic v Ústeckém kraji.

„Prosíme dárce těchto krevních skupin, kteří jsou minimálně tři měsíce od posledního odběru plné krve a jsou zdravotně v pořádku, aby se přihlásili k odběru buď v našem objednávkovém systému Tempus ­– pro oblast Ústí nad Labem, Litoměřice a Teplice – nebo na odběrovém středisku Nemocnice Děčín, případně na transfuzním oddělení v Masarykově nemocnici a na odběrovém pracovišti Nemocnice Teplice,“ uvedl MUDr. Jiří Masopust, primář ústeckého transfuzního oddělení.

Výzvu směřuje i na potenciální prvodárce. „Prosíme i ostatní obyvatele Ústecka, Teplicka, Děčínska a Litoměřicka ve věku 18−60 let s krevní skupinou A negativní a 0 negativní, kteří doposud krev nedarovali, aby zvážili možnost pomoci pacientům závislým na transfuzích a přihlásili se na zmíněných pracovištích,“ apeluje primář Masopust s poděkováním všem, kdo se rozhodnou pomoci.

Informace a kontakty naleznete na https://www.kzcr.eu/cz/ul/verejnost/darcovstvi-krve/

Zdroj: https://www.kzcr.eu/

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU