Sobota, 4 května, 2024
17.3 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceChomutovskoCHOMUTOVSKO: Zatčení dealera. Policisté našli drogy, zbraň a 160 nábojů

CHOMUTOVSKO: Zatčení dealera. Policisté našli drogy, zbraň a 160 nábojů

VIDEO: Chomutovští kriminalisté dostali v těchto dnech za mříže dalšího dealera drog. Na začátku byl operativní poznatek k distribuci pervitinu na Chomutovsku. Následovalo rozsáhlé prověřování, při němž kriminalisté získali řadu informací vedoucích mimo jiné k osobě 56letého muže z Chomutovska. Ten měl podle jejich zjištění nejméně po dobu několika měsíců distribuovat desítky gramů pervitinu různým osobám, čímž si měl přijít na desítky tisíc korun. Jednání se měl navíc dopustit i přesto, že za obdobnou trestnou činnost je stále tzv. „v podmínce“.

Kriminalisté při realizaci případu podezřelého zadrželi ve spolupráci se zásahovou jednotkou a následně provedli domovní prohlídky a prohlídku vozidla užívaného podezřelým. Přitom zajistili mimo jiné plastové sáčky s bílou a žlutou krystalickou látkou, digitální váhu nebo uzavíratelné sáčky se sušinou zelené rostliny. Kromě toho nalezli samonabíjecí zbraň a více než 160 nábojů, které muž držel bez oprávnění.

Vyšetřovatel zadrženého obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu nedovoleného ozbrojování. Podal také podnět ke vzetí obviněného do vazby, se kterým se státní zástupce i soudce ztotožnili a muž byl eskortován do vazební věznice. V případě prokázání jeho viny mu soud může uložit trest odnětí svobody až do výše 10 let.

por. Mrg. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí

Chomutov 25. ledna 2024
Zdroj: www.policie.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU