Čtvrtek, 9 května, 2024
17.2 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaÚSTÍ N. L.: Únorový program knihovny ve znamení lásky

ÚSTÍ N. L.: Únorový program knihovny ve znamení lásky

Návštěvníci Knihovny Ústeckého kraje se v únoru mohou těšit na 16 různých akcí. V nabitém programu nechybí hudba, cestování, tanec nebo čtení pro děti i dospělé. Tématem celého nadcházejícího měsíce je láska.

Knihovna Ústeckého kraje pro své uživatele pravidelně připravuje pestrý program kulturních a vzdělávacích akcí. Nejinak tomu bude v únoru, kdy se čtenáři a další návštěvníci mohou těšit na 16 akcí. Novinkou, s níž knihovna do nadcházejícího měsíce vstupuje, je tematické zaměření programu.

„Únorovým tématem knihovny je láska, nemusí se však nutně jednat pouze o lásku člověka k člověku. Chceme, aby se naši uživatelé dokázali nad měsíčními tématy zamyslet a pochopit jejich význam v širším a třeba i trochu metaforickém smyslu. V případě února se tak může jednat například o lásku k hudbě, tanci, cestování a v neposlední řadě samozřejmě i ke čtení,“ vysvětluje ředitelka knihovny Jana Linhartová. Zároveň dodává, že měsíční témata se odrazí jak v programové nabídce, tak i v komunikaci knihovny na sociálních sítích.

Konkrétně se pak uživatelé knihovny v únoru mohou těšit například na přednesový večer žáků ZUŠ Evy Randové zaměřený na nonsensové texty (16. 2.), na cestovatelskou besedu o Kubě (19. 2.) nebo na seznamovací akci
Speed dating (24. 2.).

V únoru zároveň odstartuje volné pokračování úspěšného cyklu Hudební setkání. Stejně jako v loňském roce knihovna připravuje tři moderované večery, v rámci nichž se veřejnosti představí různé významné osobnosti české umělecké scény. Hostem prvního setkání, jež se uskuteční 14. 2., bude pianista a člen světoznámého uskupení Guarneri Trio Prague Ivan Klánský.

Na své si v únoru přijdou i dětští návštěvníci, pro které knihovna připravuje například láskyplné čtení spojené s tvořivou dílnou(14. 2.) nebo scénické čtení z knihy Eliáš a babička z vajíčka (26. 2.).

Přehled všech připravovaných akcích uživatelé naleznou na webových stránkách www.knihovnauk.cz, dále pak v měsíčníku Uličník nebo v tištěných programech, které jsou volně k rozebrání ve všech budovách knihovny.

Text: Jan Černecký, Oddělení komunikace Knihovny Ústeckého kraje

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU