Pondělí, 29 dubna, 2024
22.7 C
Ústí nad Labem
DomůSportOstatní sportyROUDNICKO: ŘÍPSKÁ 7 – běžecká výzva Praotce Čecha zve na premiérový ročník

ROUDNICKO: ŘÍPSKÁ 7 – běžecká výzva Praotce Čecha zve na premiérový ročník

Opravdová výzva pro opravdové Čechy. Tak by se dala pár slovy vystihnout nová běžecká akce pro zkušené i začínající běžce. První ročník Řípské 7 se bude konat v neděli 3. března a na běžce a běžkyně čeká plnohodnotný horský běh na místě, kde by ho možná málokdo čekal – na Řípu.

Hlavní motto akce říká: „Vyběhni 7x na Říp a získej čestný titul Praotec/Pramatka“. A právě 7 okruhů přes vrchol Řípu s převýšením těsně přes 1000 metrů a délkou 22,4 km pro muže, resp. 18,9 km pro ženy je hlavní trasou této nové běžecké výzvy, kterou jako první absolvoval už Praotec Čech. V nabídce je rovněž trasa na 1, 3 nebo 14 okruhů, na své si tak přijdou běžci všech úrovní. Délku trasy (tzn. počet okruhů) si každý zvolí při registraci sám. Jde tak o ideální možnost proniknout do světa horského běhání, pokud si na běh ve „velkých horách“ zatím třeba netroufáte.

Kromě jednotlivců je možné se na hlavní trase (7 okruhů) přihlásit i do kategorie smíšených dvojic a dát této výzvě a zážitku nový rozměr.

Pořadatelé akce mysleli i na nezbytnou „genderovou korektnost“ a nastavili pro muže a ženy odlišnou délku jednoho okruhu (3,2 km muži a 2,7 km ženy). První část okruhu tedy absolvují po odlišné trase, ovšem výběh na vrchol a seběh dolů na konec/začátek okruhu je společný. Start a cíl běhu (tedy i začátek / konec okruhu) bude na louce na severním úpatí Řípu, v obci Rovné na konci aleje vedoucí k hoře.

No a proč šel Praotec Čech na Říp právě sedmkrát a vlastně tak založil tuto výzvu? To se i s dalšími podrobnostmi k akci a možností registrace dozvíte na tomto odkazu. BUĎ ČECH – PŘIJMI VÝZVU.

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU