Pátek, 3 května, 2024
17.3 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyČerná kronikaDĚČÍN: Černá neděle. Smrt na kolejích, granát na zahradě

DĚČÍN: Černá neděle. Smrt na kolejích, granát na zahradě

V neděli 18. února, krátce před 21. hodinou, došlo  ke srážce projíždějícího vlaku s osobou v kolejišti v Děčíně 3, na železniční trati mezi Děčínem a Benešovem nad Ploučnicí. Strojvedoucí již nemohl střetu zabránit. Při srážce osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem a na místo byl přivolán koroner. U zemřelé osoby byla nařízena soudní pitva.   Provoz na železniční trati byl obnoven v pondělí 19. února, krátce před 1 hodinou ráno.  Veškeré okolnosti této tragické události prověřují děčínští kriminalisté.  

Muž objevil při práci na zahradě granát

Více štěstí měl zahrádkář. V neděli 18. února v dopoledních hodinách objevil muž na zahradě při údržbě pozemku v obci Veselé v hlíně předmět připomínající granát. O svém nálezu ihned informoval policisty na lince 158.  Na místo vyjeli českokameničtí policisté, kteří věc vyhodnotili jako skutečný nález munice a místo zajistili.  Přivolaný policejní pyrotechnik potvrdil, že se skutečně  jedná o dělostřelecký granát ráže 75 mm z druhé světové války a převzal jej k odborné likvidaci. Ke zranění osob ani k majetkové škodě nedošlo. Nebyla nutná evakuace osob.

Doporučení:
Při nálezu vojenské munice a jiných předmětů s neznámým obsahem, se těchto nedotýkejte. Okamžitě oznamte nález na telefonní linku 158 nebo osobně na policejní oddělení. Neodbornou manipulací může dojít k výbuchu a zranění osob. K ohledání a zneškodnění podezřelého předmětu je oprávněn pouze policejní pyrotechnik.

Děčín 19. února 2024
por. Bc. Eliška Kubíčková

Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje
Zdroj: www.policie.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU