Pátek, 3 května, 2024
14.9 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceChomutovskoCHOMUTOV: Video ze zásahu policie na sídlišti v Zahradní. Žena ohrozila sebe...

CHOMUTOV: Video ze zásahu policie na sídlišti v Zahradní. Žena ohrozila sebe i desítky lidí

Ze spáchání zločinu obecného ohrožení byla obviněna mladá žena z Chomutova, která v minulém týdnu zaměstnala hasiče i policisty. Podle dosud zjištěných informací totiž žena ohrozila nejen sebe, ale i ostatní obyvatele panelového domu na sídlišti Zahradní, když úmyslně poškodila přívodní plynovou hadici vedoucí do sporáku a do bytu znemožnila přístup. Tím došlo k masivnímu úniku zemního plynu do bytové jednotky a následně cestou společných stoupaček do prostor panelového domu. Koncentrace uniklého plynu se přitom blížila k dolní mezi výbušnosti, přičemž bezprostředně hrozilo nebezpečí vzniku požáru. Situace si vyžádala evakuaci 23 osob ze zmíněného domu. Ženu, která navíc hrozila, že vyskočí z okna, nakonec museli zadržet policisté ze zásahové jednotky, kteří násilím vstoupili do bytu. Událost se tak díky pohotovému zásahu policistů a hasičů obešla bez následků na životech, zdraví nebo majetkových škod.

Obviněná je aktuálně omezena na osobní svobodě a s ohledem na její zdravotní stav z rozhodnutí lékaře hospitalizována v psychiatrickém zdravotnickém zařízení.

Za uvedený trestný čin hrozí v případě odsouzení podle zákona trest odnětí svobody od tří do osmi let.

O popsané události jsme informovali minulou středu, nyní máme k dispozici krátký záznam ze zásahu na místě pořízený členy zásahové jednotky.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí

Chomutov 28. února 2024
Zdroj: www.policie.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU