Sobota, 27 dubna, 2024
19.7 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyTiskové zprávySeniora z Žatecka našli policisté ve spolupráci s horskou službou. Také žena...

Seniora z Žatecka našli policisté ve spolupráci s horskou službou. Také žena z Litoměřic nalezena

V úterních odpoledních hodinách 27. února přijali policisté na lince 158 oznámení o pohřešování devětašedesátiletého muže ze Žatecka. Dle posledních informací byl muž naposledy viděn ve svém zaměstnání, a to v Žihli. Tam nechal většinu svých osobních věcí a zmizel neznámo kam. Dle policistů byla poslední zjištěná poloha v okolí Žihle.

Právě toto oznámení bylo důvodem zorganizování pátrací akce v lese nedaleko zaměstnání pohřešovaného. Při propátrávání lesního porostu spolupracovali nejen policisté napříč kraji a útvary, ale také Horská služba Krušné Hory, jednotka sboru dobrovolných hasičů anebo Letecká služba PČR.

I přestože kompetence Horské služby Krušné Hory jsou z větší části především na horách, neváhali a vyhověli se svými služebními psy potřebám policie při pátraní. Po důmyslném vytyčení sektorů se společně s policejními psovody a dalšími účastníky pátrací akce vydali do hustého porostu a náročného terénu. Právě záchranář z horské služby se svým čtyřnohým parťákem nalezl pohřešovaného muže.

Opět se jednalo o ukázkovou spolupráci Policie ČRHorské služby ČR a dalších složek IZS při pátrání po pohřešované osobě s využitím psovodů PČR a HS.  

Další dobrá zpráva od policie putuje do Litoměřic. V pondělí 19. února 2024 policie vyhlásila pátrání po mladé ženě z Litoměřicka, která byla naposledy spatřena v neděli 18. února 2024 okolo 15. hodiny na autobusovém nádraží v Litoměřicích, kdy měla cestovat autobusem do Prahy, kam ale nedojela. 28. února se žena sama přihlásila na tel. linku 158 a byla v pořádku vrácena zpět do výchovného zařízení.

Děkujeme médiím a veřejnosti za spolupráci.

1. března 2024
nprap. Jakub Mareš a nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Zdroj: www.policie.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU