Úterý, 14 května, 2024
19.7 C
Ústí nad Labem
DomůPartneřiKnihovna Ústeckého krajeÚSTÍ N. L.: Konference v knihovně se zúčastnilo více než 70 angličtinářů

ÚSTÍ N. L.: Konference v knihovně se zúčastnilo více než 70 angličtinářů

V Knihovně Ústeckého kraje se pod záštitou krajské radní Jindry Zalabákové uskutečnila Konference pro lepší angličtinu. Nabitého odpoledního programu se zúčastnilo více než sedmdesát učitelů angličtiny z celého Ústeckého kraje.

Ve středu 28. února se v Knihovně Ústeckého kraje uskutečnila Konference pro lepší angličtinu s podtitulem Meet. Share. Inspire. Konferenci určenou pro aktivní učitele angličtiny uspořádalo Evropské centrum jazykových zkoušek ve spolupráci s Cambridge University Press & Assessment a Knihovnou Ústeckého kraje. Záštitu nad celou akcí převzala členka Rady Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková.

Konference pro lepší angličtinu byla poprvé realizována v roce 2022 v Českých Budějovicích, kde se uskutečnila i o rok později. Letos se pak organizátoři rozhodli tento úspěšný formát postavený na sdílení zkušeností a příkladů dobré praxe přenést i do dalších krajských měst.

Konferenci v Ústí nad Labem slavnostně zahájila krajská radní Jindra Zalabáková spolu s ředitelkou Knihovny Ústeckého kraje Janou Linhartovou, ředitelem Evropského centra jazykových zkoušek Davidem Schaffelhoferem a zástupkyní Cambridge University Press & Assessment Františkou Lutterovou.

Pro účastníky byl připraven bohatý odpolední program plný inspirativních seminářů a workshopů vedených tuzemskými i zahraničními odborníky. Nechyběla ani prezentace nových učebnic a dalších moderních výukových materiálů. Konference v ústecké knihovně se zúčastnilo více než sedmdesát učitelů angličtiny ze základních a středních škol z celého Ústeckého kraje.

„Větší vzdělávací akce pro vyučující angličtiny se obvykle odehrávají v našem hlavním městě, a angličtináři v regionech tak bývají o takové příležitosti ochuzeni. Proto jsme se rozhodli zorganizovat vlastní konferenci a přinést ji do několika měst. Je skvělé vidět tolik nadšených vyučujících z ústeckého regionu a věřím, že touto akcí zakládáme tradici na další léta, hodnotí konferenci ředitel Evropského centra jazykových zkoušek David Schaffelhofer.

Konferenci si pochvalovala i radní Jindra Zalabáková, která ji okomentovala slovy: „Jsem ráda že v Ústeckém kraji dáváme vzdělávání širší rozměr a jednou z forem je i pořádání této konference. Věřím, že zástupci škol zde najdou inspiraci a propojení. Děkuji všem, kteří se na organizaci Konference pro lepší angličtinu podíleli.“

Text: Jan Černecký, mluvčí Knihovny Ústeckého kraje

zleva Mgr. Jana Linhartová (ředitelka Knihovny Ústeckého kraje), Mgr. David Schaffelhofer (ředitel Evropského centra jazykových zkoušek), Ing. Jindra Zalabáková (členka Rady Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu)
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU