Sobota, 27 dubna, 2024
12.7 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaSpisovatel Pavel Brycz v Litoměřicích představí svou nejnovější knihu

Spisovatel Pavel Brycz v Litoměřicích představí svou nejnovější knihu

Litoměřice – Březen je měsícem čtenářů a Knihovna Karla Hynka Máchy v Litoměřicích proto svým příznivcům servíruje jeden literární dárek za druhým. V úterý 19. března od 16.30 hodin to bude autorské čtení spisovatele Pavla Brycze, který příchozím představí svoji nejnovější knihu „Nomádská víra.“ Tři hořkosladké novely spojené do jednoho tematického celku vyšly loni.

Vstupné: 50,- Kč.

Pavel Brycz je český prozaik, básník a textař. Narodil se v Roudnici nad Labem a vyrůstal v Mostě, jehož atmosféra se promítla do povídkové prvotiny Hlava Upanišády (1993) a sbírky lyrických impresí Jsem město (1998), za niž získal Cenu Jiřího Ortena. Románová epopej Patriarchátu dávno zašlá sláva (2003) autorovi přinesla Státní cenu za literaturu.

Pavel Brycz je také autorem několika knih pro děti. Česká televize dokonce podle jeho námětu a scénáře natočila Večerníčky Dětský zvěřinec a Bílá paní na hlídání.

Knihy Pavla Brycze vycházejí po celém světě, například kniha “Co si vyprávějí andělé? Fantasy všedního dne” vyšla v japonském překladu.

Podrobnosti najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU