Pondělí, 29 dubna, 2024
15.8 C
Ústí nad Labem
DomůLitoměřickoLovosiceDva miliony korun pro obyvatele Lovosic. Ušetří za potraviny, služby i kulturu

Dva miliony korun pro obyvatele Lovosic. Ušetří za potraviny, služby i kulturu

LOVOSICE: Až tisícovku může ušetřit každý obyvatel Lovosic. Město spouští unikátní projekt Corrency na podporu oživení lokální ekonomiky. Při nákupu u místních obchodníků, kteří se projektu účastní, občané ušetří až 50 %. Registrace jsou otevřené od 11. března a výhodně nakupovat mohou obyvatelé Lovosic od 1. dubna.

Unikátní projekt Corrency má za cíl posílit koupěschopnost místních obyvatel Lovosic a podpořit lokální podnikatele. Přihlásit se může každý, kdo má trvalý pobyt ve městě. Příspěvky budou rozděleny do dvou měsíčních etap po 500 korunách, tedy correntů, pro každého registrovaného. První etapa projektu začíná už 1. dubna.

Mizení místních obchůdků je problém a hledáme cesty, jak tomu zamezit. I proto radnice vyčlenila dva miliony korun, které rozdělí mezi první dva tisíce zaregistrovaných. Každý obdrží jeden tisíc korun v podobě elektronických correntů. Částka bude rozdělena do dvou etap, v dubnu a květnu, po 500 korunách. Díky spoluúčasti na útratě občané ušetří za své nákupy a zároveň podpoří místní podnikatele,“ říká Ing. Vojtěch Krejčí, starosta Lovosic.

V hlavní roli mobilní telefon a občanský průkaz

Jak correnty uplatnit? Občané se musí zaregistrovat na stránkách projektu, kde zadají své telefonní číslo nebo číslo občanského průkazu. Poté už je to jednoduché. Na zadané číslo obdrží unikátní kód, se kterým provedou první platbu, nebo uvedou u obchodníka na pokladně číslo občanského průkazu. Nutné je si vybrat ze seznamu registrovaných obchodníků, u kterých chtějí correnty uplatnit. Nakupující následně u pokladny sdělí, že chce uplatnit correnty, a nahlásí unikátní SMS kód nebo uvede číslo občanského průkazu. Na závěr doplatí zbytek útraty kartou nebo hotovostí.

Rádi bychom v projektu měli co nejvíce lokálních podniků. Těm k účasti na projektu stačí jen mobilní telefon. Nejdřív se zaregistrují na stránkách projektu a pak přijímají platby pomocí SMS nebo prostřednictvím webového rozhraní Corrency. Zbylou částku v korunách obdrží na svůj účet v bance již následující pracovní den,vysvětluje fungování z pohledu obchodníka Petr Stuchlík, ředitel projektu Corrency.

Setkání občanů, podnikatelů a radnice

Radnice zve obyvatele Lovosic na setkání, které se uskuteční 21. března od 17 hodin v Centru kultury LOVOš. Diskutovat se bude nejen o spuštění projektu Corrency, ale i o jakýchkoliv další nápadech a podnětech, jak podpořit drobné podnikání ve městě.

Registrace pro občany a lokální obchodníky: lovosice.corrency.cz

O Corrency

Corrency je inovativní transakční systém pro efektivní a transparentní využití veřejných financí. Municipalitám poskytuje cílené řešení na podporu lokální ekonomiky a šetří v průměru 72 % nákladů za administrativu spojenou s distribucí finanční podpory. Pilotní projekt úspěšně proběhl v roce 2021 v Kyjově. Následovaly další dva projekty v městských částech Prahy v roce 2022. Za uplynulý rok 2023 se projekt Corrency skokově rozrostlo o dalších 11 projektů po celé republice, od Aše až po Ostravu. Zájem v roce 2024 stále roste. Více na webu: www.corrency.cz a https://lovosice.corrency.cz/.

Tisková zpráva ABBBA Consulting, s. r. o.

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU